zaterdag 18 december 2010

Herberg De Kleine Hemel

Lente 2013

Eindelijk een zomers kleedje!







3.067 opmerkingen:

  1. Schrips, mail is gelukt.
    Wat is dit moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zag je hoe Van Blafse opsprong toen je de jeneverfles pakte? Geduld Blaf, ze komt vast weer terug. Nu eerst maar even door het veen banjeren, misschien wil vrouwVeen ook een slokje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zitten weer op een nieuwe paginga! Lekker kort scrollen.
    Her ruikt hier flink naar jenever. Ik zet de pruttel pot met koffie op!
    Zo de ramen even wijd open en eerst de bezem er door. Hella en Van Blafse zijn het veen in. Hoop dat ze niet vast komen te zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Misschien komen ze Ward wel tegen. Dat zou mooi zijn.
    We gaan hier binnenkort ons derde jaar in. Een verdrietige start, maar we houden moed.
    Fijn dat je er bent Sag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Drie jaar al weer? De tijd vliegt! Gisteren terug van Appie H. fietste ik langs de kerstboomverkoper niet ver van mijn huis. Echt gek dat we al weer een jaar verder zijn, volgens mijn herinnering was hij amper weggeweest.
    Dat schijnt de ouderdom te zijn. Dan gaan de jaren vliegen, word je laatste tijd in een mum opgesoupeerd. Ik probeer me zelf er weer bewust van te maken dat ik nu eenmaal een tijdelijk verblijf op deze aarde heb. In dat licht gezien maak ik andere keuzes en geniet veel meer van het mooie en goede dat de aarde mij biedt.
    Wat vinden jullie is het al tijd voor een glas wijn of zet eerst een potje thee?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op zondag na vieren mag een glaasje rode wijn.
    Wij schelen wat in leeftijd,
    maar het gevoel van tijd die razend snel gaat deel ik met je.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb eerst toch een kop thee (glas) genomen en luister nu voor de 2e keer naar Maria Callas in een duet uit Lucia di Lammmermoor van Donizetti. Als ik dit allemaal goed hebt? Hier heb ik heel speciale herinneringen aan. Misschien iets voor de top 2000. Doe ik ook weer eens iets!
    Maarre.... dat wijntje smaakt ook weer goed hoor.
    Geloof dat die nieuwe bloeddrukpillen beter werken. Niet te vroeg juichen!!!
    proost allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jip heb ik je nog zo gezegd dat je wel op mijn computer mag, maar je wel netjes aan- en af moet melden!
    Nu heb ik een heet stuk onder jou naam geschreven!
    Sorry maar die tekst hierboven komt uit mijn pen en niet uit die van Jip!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dus je hebt de juiste pillen nu getroffen? En is er nog een andere manier (ik bedoel hiermee dus GEEN medicijnen) om die bloeddruk naar beneden te krijgen?
    Maria Callas, daar ben ik weg van, wat een fenomeen. Ooit las ik haar biografie, een heftig bestaan, zoals je je kunt voorstellen als je die stem hoort. Ik houd er geloof ik nog het meest van, om biografieën te lezen. Als iemand nog een aanrader heeft dan hoor ik het wel he (ik bevind mij tegenwoordig in de lees-stand)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat ik heel mooi en sfeervol vond: one writer's beginnings, van Eudora Welty. Dat hele sfeertje van zuidelijk amerika, mmm ...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt Hella, nooit van gehoord, maar een intrigerende titel, One writer's beginning.. die ga ik onthouden...... (even geGoogled, en o ja, Death of a Salesman is van haar)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. nee, dat is van Arthur Miller, zij schrijft echt van die broeierige "southern" verhalen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Schrips lastig hoor bloeddruk verlagen zonder medicijnen. Ik heb het heel lang zonder gedaan, maar het zit in de familie.
    Wat ik heel vond om te lezen was: de verre jaren van Konstantin Paustovskij. Zo mooi die sfeer op het Russchisch land. Het is het 1ste deel uit een reeks van zes. Herinneringen van Paustovskij.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Tuurlijk, Arthur Miller...
    Ach wat een heerlijk idee dat je in je leven nog zooooooveel boeken kunt kopen (of lenen, of herlezen, wat ik tegenwoordig liever doe) Konden we ook de Tijd kopen om ze te lezen... waren we dan arm of rijk?

    Als je een kwaal hebt krijg je altijd van allerlei kanten adviezen, en dan denk je op den duur, jaja, lul maar een eind weg, toch Sagita?

    Zelf ben ik gezegend met een vrij lage bloeddruk, een goed gebit (en geen hang naar alcohol. Ik doe alleen mee voor de show.)

    bedankt voor de tip van Konstatin Paustovskij! Ik heb er meteen zin in.
    (Doet me denken aan Marionetten in Gottes Hand, van Wladimir Lindenberg, een boek dat nooit iemand kent, over een jeugd in het oude Rusland)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat is het stil rond Reflexxus. Geen bericht is goed bericht? Ik hoop het maar.

    En Sag. gaat het je beter op die nieuwe pillen?

    Je eigen gebit, zo belangrijk. Lijkt me echt een schrikbeeld. Je tanden in een bakje naast je bed.
    Veel gezien in mijn werk.
    Ik fiets door, heb een oppasklusje de rest van de dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Nou stil! Ik kwam Flex vandaag tegen op facebook. Ze is lid en Arta is al haar vriend!
    Ik snap er niets van! Of ze is kort voor haar gezondheidsprobleem lid geworden of ze is als engel teruggekeerd naar de aarde en wil weer vrienden met ons worden. Natuurlijk heb ik me aangemeld en nu maar afwachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh ja, die facebookpagina staat er al langer, maar nu je het zegt, ik ga me ook aanmelden.
    De laatste dagen helemaal niks meer gehoord. 't Is bijna niet te verdragen zo onzeker en vreselijk het wachten op nieuws is. Vanavond maar weer eens voorzichtig polsen. Als ik wat weet meld ik me meteen.

    Melk met honing gemaakt voor wie nog op is.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Nou ik doe het toch maar niet (dat aanmelden op FB) want Flex kan nu toch niet reageren op die aanmelding. VB echter meldt zich wel. Ik zet de deur open dan kan ie z'n behoefte even doen want volgens mij is die de hele dag nog niet uit geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Was Flex op facebook te vinden? Zou ik niet van haar hebben gedacht. Zo zie je maar hoe je je kunt vergissen.
    Ik begin er niet aan, druk genoeg met schrijverij.
    Smerig weertje, maar ik laat VB toch maar even uit, maak ik daarna warme chocola.
    Morgen maar eens ter Bieb voor leesvoer voor de komende dagen.


    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik ben weer terug. Kan ik er nog bij en schuiven jullie dan een stukje op? O.K. dank je. Ik heb wat emotionele dagen achter de rug en hoopte hier wat nieuws te vinden over Flexxie. Jammer ik wacht op goede berichten.
    Volgens mij is Corrie op flex's blog degene waarmee Harmke mij verwisselde toen ze me belde. Ze had haar in het boekje van Flex gevonden plus de afspraken. Ze had het over een vroegere buurvrouw.
    Nou ik kruip onder de wol. Het waren vermoeiende dagen.
    Weltrust.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ja Elly, Corry staat nu ook op de maillijst, en ik stuur vanavond nog het laatste bericht aan iedereen door. De donkere dagen voor kerst, denk ik steeds.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Voelt een beetje raar om hier taart neer te zetten op deze dag. Een deel van me voelt zich jarig en een ander deel is hier. Alles naast elkaar. Tast toe, toch maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Warmte, ik dacht we hebben allemaal warmte en aandacht nodig. Ik steek de open haard aan, kom er allemaal even omheen zitten dan nemen we een stukje taart van Heldinne. Van harte gefeliciteerd meis
    en als de warmte goed is doorgedrongen en de aandacht gericht op ons samenzijn dan sturen we het naar Flexxi. Daarmee krijgt ze al onze goede wensen doorgestuurd. Even allemaal samen, niemand uitgezonderd ook Flex is er bij. Zo is het goed alle warmte en goede gedachten met elkaar te delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. En natuurlijk nemen we ook haar kinderen in gedachten mee

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hé taart! Lekker! Hella van harte meisje! Lastige tijd om jarig te zijn, maar het is niet anders. Elly wat goed om jou hier te treffen! En Flexx die houden we er gewoon bij. Ik heb me wel aangemeld als vriend, hou haar zo bij de les. Ze heeft dit niet voor niets overleefd denk ik dan!
    Ik wacht echt op een teken van haar!
    Ben vreselijk druk met de voorbereiding van het bezoek van mijn kleinzoon en nu heeft Hannibal (hun kater) een epileptische aanval gehad. Echt zielig nu is he maar afwachten of ze komen? Het leven gaat zo als het gaat denk ik dan maar!
    Hmm... lekkere taart hoor. Vanavond hier een glaasje wijn op de gezondheid van Hella en Flexx?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Welkom welkom allemaal tesamen, nu zijt wellecome... wat een fijn samenzijn, rond ons aller Flex en Hella's verjaardagstaart. Het sneeuwt, de wereld is witter aan het worden dan ik me voel.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hella, Van Harte Gefeliciteerd. Lekkere taart.
    Heb net een zonnebloem voor Flex en haar familie gekocht. Kost me moeite om een geschikte kaart te vinden. Te vrolijk,te somber, te truttig. Doorgaans weet ik daar toch wel raad mee.
    Kom vanavond langs voor een glaasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. zo jongens, nog een restje wijn, een restje taart, een restje zalm ... en een hele fijne verjaardag met toch steeds Flexxi als ondertoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. 't Is al laat, er is nog wat over zie ik.
    Beetje druk geweest met de top. Had zo'n fijn nummer maar downloaden lukt niet. Morgen verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Even hier neerstrijken. Het brein komt langzaam tot rust. Mijn laatste aflevering van het vervolgverhaal is geplaatst, het kwam op mijn pad en ik kon niet meer stoppen. Heel veel van geleerd.
    Geen nieuws rond Reflexxus, anders was Schrips vast wel in de lucht gekomen. Kom VB doen we nog even een rondje om. Wie weet komen we Jip nog tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Kerstnacht. Is het wel winter? 't Waait zo raar hard, alsof er iets achteraan komt rollen. Waar is iedereen?

    BeantwoordenVerwijderen
  33. even iets om onze harten te verwarmen
    http://youtu.be/M_n6l7g9Nvo

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Fijne Kerstdagen allemaal! Ben met Jip naar mijn geboortedorp bij mijn familie! Ik denk aan jullie! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Na een fijne kerstavond zitten we samen fijne dingen te doen. Nu even pauze en wat drinken.
    Een kerstkransje erbij ? Jullie ook?
    Heb het goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Het zonnetje breekt door, hopelijk ook voor Flex.!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Lekker, een kerstkransje.
    Wij hebben een heerlijke rustige dag.
    Morgen naar zoon, donderdag retour.

    Ik denk vaak aan Flex en haar gezin.

    Hella ik kan niet bij het youtubefilmpje. Is het voor Twitteraars?
    Allen gegroet.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Dat filmpje (tip Hella) had ik ook gezien, en net nog een paar keer bekeken. Dat zalige snoezeltje zingt zo onbevangen en wijdopen... Kerstkind in buggy.

    Denkend aan Flex en luisterend naar t zuchten van de hond en geen zin in kransjes of andere kerstigheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Vertel hoe kom ik bij dat kerstkind in buggy. Ik zal wel iets fout doen. Ben ik heel goed in waar het internet betreft.
    Wij hebben een gewoon stoofschoteltje met rode kool en puree achter de kiezen, wel met een heerlijke Shiraz in de glazen.
    Schrips zullen we samen VB uitlaten, lekker een frisse neus halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Kopieer deze link Ferrara

    http://www.youtube.com/watch?v=M_n6l7g9Nvo&feature=youtu.be

    en plak hem in je adresbalk

    Maar eerst de honden uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Echt een hartverwarmend filmpje. Ik had hem ook op mijn facbook gezet.
    De kerst is alweer voorbij. Weer even de 'normale' dingen oppakken tot het einde jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Normale dingen oppakken, ik weet niet eens meer wat dat is, Elly.. Maar ik ben wel blij dat de kerstdagen nu voorbij zijn.

    Herbergers, jullie krijgen de groeten van Harmke, die blij is met de kaarten die iedereen stuurt, en ik zend de mail zo meteen aan jullie door. Flexje is nog wel onder ons, al hobbelt het pad steeds verder naar eind december. Zullen we even bij elkaar zitten, het stompje kaars aansteken en iets inschenken?

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Schrips ik ben er, steek maar aan en schenk in. Houtblok op het vuur, want een beetje warmer mag het hier wel worden. Of kruipen we even onder zo'n Ward paardendeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. t Vuur brandt al maar een paardendeken over de schouders geeft wat extra omhulling. En daar zitten we op 27 december wel om verlegen. Thee met cognac maar weer doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Mailtje gelezen. Triest van.

    Is goed een sterk drankje!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Ik zag ook geen licht branden in de hut van Ward. Thee met iets, goed plan, beetje mijmeren bij 't vuur hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Ja en waar zullen we zittend in het hier en nu over mijmeren? Over t verleden, of de toekomst?

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Herinneringen ophalen... altijd goed, zo tegen het oude jaar.... Weet je nog...

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Ja weet je nog die zonnige dag hier in de tuin. Wij zagen elkaar voor het eerst en tot nu voor het laatst. Vond het altijd al een waardevolle dag, nu nog meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Weet ik nog heel goed. Het verleden wordt alsmaar bijzonderder, zo gek is dat. Ik heb nog een leuke foto van die dag, misschien kan Sagita die nog een keer plaatsen. Ik stuur m wel even.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Wat mezelf betreft sta ik liever niet al te herkenbaar op het net.
    Die eerste foto die Sag. had geplaatst ging nog net, vond ik.

    Ik moet ook denken aan de vorige herberg waar we regelmatig heerlijke dagschotels hadden.
    En waar Ward regelmatig kwam.
    Flex zat daar ook vaak stiekem in een hoekje, niet altijd zin om aan de bar te hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Ah dan zal ik die foto bij me houden want jij staat er ook op.

    Weet je nog dat Flex voor de herberg stond met een nog levende shoutboxer? O o o wat moest ik daarom lachen. Dat lachen mis is.

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Zo er wordt hier wat af gebabbeld en gememoreerd. Even een bak koffie dan! De kerst weer overleefd en nu druk met het maken van een 2013 wenskaart. En een kaart voor Josiene, maarja dan weet de printer of computer niet hoe hij een rol fotopapier moet aansturen en drukt hij steds maar de helft af. En ik heb nog meters papier op de rol zitten.
    Is Ward hier niet ergens! Istie niet een beetje technisch? Ik doe overal zo lang over!
    Enfin ik hoop jullie eerdaags toch het resultaat te laten zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Wat is het hier rustig de laatste dagen. Iedereen op zijn eigen erf druk met van alles en nog wat.
    Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar in mijn buurt knallen ze je nu al de oren van je hoofd en niet af ten toe een knalletje, nee van die enorme dreunen. Maar de leperds verplaatsen zich onmiddellijk, niet te traceren dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Nou hier is het echt rustig, wat een zaligheid. Heel af en toe een knal in de verte, dat is alles. Tijd voor koffie. Zal ik voor meer mensen zetten? Nespresso..

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Iemand zin in een appelflap?

    Het zal hier regenen om 24.00 uur dus iedereen is doende zijn gekochte kruit nu al te verschieten. Zo zonde van het geld dat vuurwerk. Zeuren over verhoging van premies en rustig een maandsalaris in rook doen opgaan. Ik begrijp daar niets van.
    Armoe gekend...
    We zien/lezen elkaar in 2013, dat is morgen al.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Ik zat eerste rang om schitterend vuurwerk te zien, heeft toch wel wat! Een goed schrijfjaar lieve vrienden, en hopen dat Ward en vrouw Veen zich weer in goede gezondheid bij ons mogen voegen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Een heel goed nieuwjaar allemaal. En hopelijk worden er veel mensen die ziek zijn beter dit jaar met wat meer perspectieven voor Flex en houden we het verder allemaal bij hooguit een klein griepje maar blijf liever gezond hoor.
    Ik kon niet meer slapen en ben opgestaan. Toch was het wel laat vannacht met al dat schitterende vuurwerk rondom. Hier in ons achteraf straatje met veel ouderen was het zoals altijd heel rustig. Heerlijk hoor.
    Ik ga koffie zetten voor degene die zo hun bed uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Gelukkig Nieuwjaar!
    Laat uit bed! Koffie, heel graag en ik hoef er de hele dag niks bij want eerst moeten al die oliebollen nog m'n neus uitkomen. Mensen, In dit nieuwe jaar weer nieuws van Flex, en ik stuur het door met de mailbode.
    2013 ... het is gewoon niet te geloven! Iedere keer is zo een nieuw getal als Science Fiction en ik doe er maanden over om eraan te wennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  60. O fijn Schrips. Zo goed dat je ons daarvan voorziet. Hier een bak koffie zonder bol, voor de moeite. En maak er een super SF jaar van hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Ik heb mijn Nieuwjaarswensen al her en der verspreid. Blij dat we de drempel wwer gehaald hebben.
    De poezen zijn weer te voorschijn gekomen en Jip knapt ook weer op! Ja Elly ik hou van mooi centraal uitgevoerd vuurwerk ongeveer een kwartier lang en dan over tot de orde van de dag.
    Wat zal dit jaar voor Flexxie brengen? Ik wacht maar af. Zit stil en durft me niet te verroeren. Het is niet in mijn hand, helaas!
    Is er nog wat champagne over? Dat we verder allemaal gezond mogen blijven/worden en mooie dingen meemaken in 2013! Proost!

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Hijg,hijg, ik ben laat, maar ik sluit me nogmaals en echt voor het laatst met, Alle Beste Wensen voor iedereen aan.
    Ik neem alleen koffie. Ben ook wel klaar met appelflappen en oliebollen, hoewel we bescheiden hadden ingeslagen zijn ze niet op.
    Je hoopt dat je klein/kinderen op
    1 januari de resten wel opmaken, mooi niet dus.
    Ik ga nog snel even mijn eerste schrijfveer plaatsen.

    Carin dank je wel voor de mail.
    Voor Flex is de toekomst wel erg onzeker.

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Ik vind leven zonder Flexxi nu wel lang genoeg geweest. Mis haar bij alles wat ik schrijf, jullie? Gauw koffiezetten en ontbijtkoek met boter erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Oh ja,ik herken dat gevoel. Ook als ik bij anderen lees denk ik vaak, wat zou Flex hier gezegd hebben.
    Eerlijk gezegd zie ik het somber in wat betreft terugkeer van Flex op het net.
    Mag ik twee plakken koek?

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Die laatste vraag kan helemaal verkeerd worden opgevat.
    Ik bedoel daar uiteraard niets mee. Vind ontbijtkoek domweg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Ja ik mis haar ook, heel erg, in de Herberg, en op haar blog en op die van de anderen zoals de mijne. Je beleeft (en ik twijfel nu of ik moet schrijven 'beleefde') altijd wat met haar in de buurt. Nee, 'k vind er niks aan zo. Doe maar een bakje koffie met koek zónder boter, al ben ik er gek op.

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Nog even een laatste slok voor ik mijn bed in duik! We moeten hier maar een kamer voor Flexx inrichten en daar al haar geesteskindjes aan de muur prikken. Op zoek naar haar leukste en meest geestige invallen! Misschien komt ze dan zelf ook wel uitrusten in het bed met heerlijk opgeschudde dekbedden! Geven we haar een wijntje te drinken et. etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  68. He Sag, nachtbraker, ik heb een berichtje op Belichtingstijd gezet.

    Ik ben bang dat de geesteskindjes van Flexx voor een groot gedeelte door haar zijn opgeruimd. Ze was immers haar blog aan het schonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Ik heb net even op Flexx haar blog gelezen.
    Het lijkt wel of daar schrijfsels staan die nu een extra dikke dubbele bodem hebben. Of is het Flexx ten voeten uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Lekker thee.

    Ja daar heb je wel een punt Schrips, hoe vrij zijn we in het plaatsen van Flexx haar werk als ze zelf aan het afsluiten was. Ik twijfel daar sterk over. Zou ze dat wel willen?

    Maar dat weet jij het beste, denk ik.


    BeantwoordenVerwijderen
  72. Hoe dan ook, Flex was altijd zó blij met volgers en reacties op haar werk, dat ik ervan overtuigd ben dat ze gelukkig zou zijn met de erkenning en het gelezen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Hi doe mij ook maar een kopje thee. Ja we kunnen toch een kamer voor haar inrichten, zoals we ook de herberg hebben met allemaal citaten van Flexxie. Ik denk ook aan al haar gevatte opmerkingen hier op deze site en uit de oude Herberg kunnen we ook nog wel het een en ander opvissen. Ik stel me een kamer voor zoals Vincent van Gogh die schilderde, maar Flex plaatste zelf ook van die leuke huis tuin en keuken tafereeltjes. Alleen vertelde ze wel dat ze die vaak snel weghaalde omdat ze ze van het internet had geplukt.
    Concreet denk ik aan een foto/afbeelding van gezellig herbergkamer en daar onder citeren wij dan haar uitspraken en die van haar personages.
    Leuk voor ons om weer te genieten.
    label kan zijn 'Flexxus's Room' en wij lopen gezellig bij haar in en uit!
    En nu naar mijn eigen bed. Zware dag achter de rug en morgen komt mijn nieuwe computer. Iets's leuks's voor de verandering!

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Ja, goed idee! Ik heb ook haar boekje Notities & Gedichten, die heeft ze in elk geval zelf uitgegeven.
    Is dit een leuke afbeelding? http://classicalgreg.files.wordpress.com/2009/07/carl_spitzweg_017.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Ha ha wel heel leuk, Heldinne! Ik had deze in mijn hoofd.
    http://www.vangoghmuseum.nl/blog/slaapkamergeheimenhet-schilderij/

    Een nette Herbergkamer. Geen persoon zodat we vrij kunnen associëren.

    Het door jou gekozen prentje vind ik meer het hol van Ward, en de aanwezigheid van een figuur in bed vind ik lastig.
    Misschien hebben Ferrara of Schrips ook nog een idee!

    Misschien moeten we ze allebei plaatsen. Eén voor Ward en een voor Flexx, want Ward mag echt niet bij haar in de kamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  76. Wat mij betreft de van Goghversie, is neutraler.
    Ik vind die van Hella heel leuk, maar voor het doel wat we hebben te grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  78. Ik vond vandaag veel van Flexx haar werk op gedichten.nl kwam ik via Google.
    Hoe zou het met haar zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Ik kom weer even binnenstuiven. Mooie ideeën zetten jullie hierneer. Ja ze heeft zoveel weggehaald. Ik vond het ook erg jammer dat ze dat deed. Maar we moeten niet vergeten dat ze dat niet voor niets heeft gedaan. Ze wilde het zo en volgens mij (al kende ik haar nog niet zo goed als jullie haar kennen) wist ze drommels goed wat ze wilde. Alhoewel... Niets veranderlijker als een mens. Misschien kan ze zich er toch op een gegeven moment over uitspreken. Wie weet...?

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Goede morgen! Middag eigenlijk. Even een kop koffie, Jip uitlaten en dan weer aan de slag.
    Zulk lekker weertje! Alles klaart op! Niemand meer iets over Flexxus gehoord zeker?
    De herstellingsweg zal lang duren en de kinderen zullen hun handen vol hebben aan verzorging en nalopen.
    Het laatste eindje leven valt niet mee! Hoe zal dat met mij gaan vraag ik me soms af.
    Ja ja.... maar dan pak ik mijn levensdraad snel weer op en ga gewoon een stukje breien!
    Ik zal snel een kamer voor Reflexxus inrichten en dan zien we wel wat we aan de muur hangen!

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Ha Sagita, alles wel? Druk, net als Hella met de nieuwe computer. Die van mij doet het weer top nadat we een enorme stofpluis voor de luchtuitgang vonden. Soms is de oplossing simpel.

    Ik hoop dat we binnenkort weer eens iets horen over Reflexxus. Ook al is er weinig nieuws te melden, je wil toch graag weten hoe het met haar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Ik heb een nieuw bericht van Flex, en stuur het jullie door...

    BeantwoordenVerwijderen
  83. Ik heb net vanmiddag een kaartje op de post gedaan, toen had ik de mail nog niet gelezen.
    Wat kan, niet alleen je eigen leven, maar ook dat van je kinderen dan in een stroomversnelling raken waarin je alle zeilen bij moet zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  84. allo allo... is er hier nog iemand? Net terug van een middagje schilderen wil ik wel even een glaasje stook drinken.
    Volgens mij staat er hier ergens nog een grote fles in mand van Ward. Hoop dat het goed valt. Proost!

    BeantwoordenVerwijderen
  85. P.s. hoe zit het met van Blafse! Wie verzorgt haar en laat haar uit?

    BeantwoordenVerwijderen
  86. Ik heb vanmorgen nog een lange wandeling met VB gemaakt. Koud...
    Brokken en vers water neergezet.
    Ik doe mee met een eigen stook, is het weer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Nou en óf! In Grunn geen vlok, maar de kou hapt je in de neus. Nee VB, ik ga niet met je uit. Doe maar even snel zelf achter huis en dan lekker hier bij 't vuur aan vrouwtje denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  88. Even met Jip binnen en dan samen met van Blafse op winterpad!
    Ja kom maar meissie. Alleen zo hé! Zonder baasje.
    Kom gaan we een stuk wandelen. Alles uit de kop weg wassen. En dan bij het vuur van Hella weer opwarmen!

    BeantwoordenVerwijderen
  89. Ziezo, de winter zet volop in, dan staan de zinnen bij mij op stoofvlees, minstens 5 uur moet het trekken voor een goede ragout. Ik twijfel even: bitterballen of croquetjes? De boel moet hier wel weer es gekuist worden zie ik, maar de waterleiding is bevroren. Wat nu?

    BeantwoordenVerwijderen
  90. Het vuur van Hella flink opporren en de gaspitten even laten branden dan komt het met de waterleiding wel goed. Moeten we voortaan op tijd doorblazen en afsluiten, net als vroeger...
    Kopje warme thee, plakje koek,mmmm

    Croquetjes mag ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  91. Hmmm....lekker ruikt het hier. Stoofvlees?
    Misschien moeten we waterleidingbuizen met kranten inpakke. En opzoeken waar het aftap kraantje zit.
    Is het verantwoord om 's nachts een vuurtje te laten branden? Wie weet komt Ward langs? Het is zo koud buiten en Reflexx kan hem nog niet opvangen.
    Is die fles met stook nog niet leeg? Dan lus ik wel een slokje.

    BeantwoordenVerwijderen
  92. Och ja, heerlijk, beetje stook door de thee. En dat vuurtje kan best zacht blijven branden, VB waarschuwt wel als het misgaat. Hij kijkt weer wat blijer vandaag valt me op!

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Een bevroren waterleiding is niet erg maar de problemen komen pas als de dooi inzet, dan zie je waar de leiding gebarsten is. Nou we zien het wel, nu niks aan te doen en misschien valt het mee. Hoe dan ook het is knotsgezellig als ik zo door mijn halfvolle glaasje stook de kring rondkijk. Het vuurtje kan best blijven branden, vooral als je even een paar iets-vochtige kranten om de laatste bruinkoolbriketten heen doet, dan brandt het tot morgenochtend zachtjes door en er komt een mooie rookpluim uit de schoorsteen.

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Wat ik mij nu bij het derde glaasje afvraag, zou Flex nog wel in zijn voor flauwekul zoals wij dat hier nu in stand pogen te houden? Apropos, de croquetjes moeten eerst in de koelkast om op te stijven, dus pas morgen frituur. Ik rol ze twee keer, eerst in het eiwit + (zelfgemaakt) paneermeel, en daarna in eigeel + paneermeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  95. Goh Schrips wat weet jij veel over vuurtjes stoken: briketten in vochtige kranten op het vuur. Iets om te eten?
    Ik ben echt aan het poetsen hoor. Zien jullie het niet? Morgen komt dan toch eindelijk mijn kleinzoon voor het eerst op bezoek. Jammer dat Flexx. hem niet ziet. Ze is dol op die kleintjes. Maar goed. Ik hoop dat ze redelijk geneest. Met de nadruk op redelijk, anders wordt het wel erg zwaar voor de kinderen. Alleen een beetje versterking van haar grapjes lijkt mij een prima idee.
    Ja lekker die stook. Niet teveel want ik ben nog niet klaatr met poetsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  96. Dat vraag ik me ook al een tijdje af.
    Wat zou Reflexxus hier van vinden of hoe zou zij hier mee omgaan als het niet haar betrof, maar een andere gast of herbergganger.

    Paneermeel zelfgemaakt? Met beschuit?
    Geef mij ook maar een glaasje stook, komt die kruik ooit leeg?

    Schrips jullie halen daar in het Noorden regelmatig de krant. Vrijwilligerswerk bij de gemeente om maar iets te noemen. Ik zie jou dan doende het buurthuis op orde te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  97. Ferra..ik denk altijd maar, hoe zou IK het vinden als mij dit of dat overkwam.

    Paneermeel van oud brood, dat is het lekkerst. Even malen in de blender als je die hebt, of met de staafmixer. Maar nu is het bedtijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  98. Hèhè, eindelijk is de Herberg weer bereikbaar, geen doorkomen aan met die sneeuw! En ik vond een briefje, heeft al die tijd onder de sneeuw gelegen, van Ward. Hij zit in de spitkeet met zijn been omhoog, en ontvangt graag postkaarten, of een borrel op z'n tijd. Dus ik vul hier even een flesje met stook, en is er nog zo'n mooie kaart van de Herberg in de zomer? Doe ik die erbij.
    Even koffie en dan ga ik weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  99. O jé, maar met fit barbaarse weer raakt alle communicatie in de war! Dus ward zit in de spitkeet? Wordt hij goed verzorgd? Kunnen we hem toch niet naar de Herberg halen. Hier is van Blafse en wij komen ook nog eens langs.
    Ik zal eens op zoek gaan naar een zomertooi van dit plekje hier.
    Geef mij ook maar wat stook. Kan die oude ziel van mij ook weer wat opvlammem.
    Ward wil postkaarten. Dat kan dat kan. Maar luistert hij misschien ook graag naar ingesproken boeken of hoorspelen. Dat helpt misschien met het verstrijken van de tijd.
    Misschien vindt hij de hoorspelen van Paulus de Boskabauter wel leuk?
    Kop op Ward het wordt weer zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  100. Ik heb bij het museum een mooie 3D kaart gekocht van die slaapkamer van Van Gogh voor Ward. Zetten jullie er allemaal iets op? Ik leg hem hier neer, haal hem morgen wel.
    Goed idee trouwens van Paulus de Boskabouter, wat waren die geweldig, echt onze sfeer!

    BeantwoordenVerwijderen
  101. Oke. Mooie kaart...
    Ik zet erop:


    Ward, zit je nog in de spitkeet?
    We wachten geduldig verlangend op je terugkomst.

    Schrips


    BeantwoordenVerwijderen

  102. Fijn Heldinne, ik doe mee.

    Ward ik mis je en van Blafse ook. Ze ligt verdrietig voor de haard. Met haar neus dicht bij je klompensloffen. Het wordt tijd dat je uit die Spitkeet komt. Sowieso is de stook bijna op.

    Sagita

    BeantwoordenVerwijderen
  103. He Ward, als je goed ruikt zit er voorjaar in de lucht. Tijd om het veen achter je te laten en de tuin van De Herberg op te vrolijken.

    Ferrara

    BeantwoordenVerwijderen
  104. Het is stil in De Herberg de laatste dagen. Iedereen druk op het eigen erf? 't Is te laat om de kachel leven in te blazen, morgen maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Zo zo ... Ferrara nog zo laat in de Herberg? Ja ik ben keihard aan het werk. Schilderen, stukjes plaatsen op Belichtingstijd, Jip's Snuffelhoek en ook nog op ColumnX. Verder loop ik te broeden op een nieuw stuk. n.a.l. van het boek Tonio van Adri van der Heiden. Zo'n boek maakt veel los.
    Ik doe even een wijntje.. en dan snel met Jip naar buiten. Hij ligt al wat te mopperen.
    Hoe is het met van Blafse? Gaat het goed met haar?

    BeantwoordenVerwijderen
  106. Mensen, Schrips hier met de groeten van Ward, en een berichtje, echt letterlijk op een tekstpratertje opgenomen op 8 februari:

    hallo jongens

    er wordt niet meer gezopen merk ik
    dus alles gaat wel goed met jullie
    met mij niet
    en ik zuip niet

    ik wou maar dat ik het kon wegnemen
    of dat ik goede moed kon hebben
    maar geen van tweeën is waar
    ik hoop niet dat iemand geniet van mijn ellende
    want die heb je er ook tussen
    Ward is.. nog niks van Ward gehoord...

    later hoop ik een hoop geld te verdienen met schrijven
    dat we een leuk huisje kunnen kopen met een logeerkamer of 8

    bid voor me alsjeblieft
    niet vergeten
    daag

    BeantwoordenVerwijderen
  107. O wat lief! Flex en Ward. Wat is een tekstpratertje? Maar Flex ik drink nog wel hoor. Niet meer, maar ook niet veel minder.
    Goed idee we gaan gewoon een groot huis met veel kamers bij elkaar schrijven. We vormen zo'n groep als van Eeden en gooien al het verdiende geld in één pot.
    Ik ga er ook voor bidden en voor jou natuurlijk. Dat je heel snel weer wat greep op je leven mag krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  108. Een wondertje.

    Schrips je hebt toch wel kunnen wegnemen dat niemand geniet van Flex haar sores.
    Zullen we Ward aan zijn ongewassen haren uit Het Veen slepen. Stoppen we hem in bad, geven hem schone kleren en zetten hem op de trein om Flex te bezoeken.
    We zetten van Blafse in om hem op te snuffelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  109. Goedemorgen, ik was hier gisteravond ook nog even, maar dat briefje is weggewaaid.
    Ik ga koffie zetten en de kachel aanmaken. Het is hier kil.
    Het wordt tijd voor het voorjaar en bijkletsen onder het afdak.

    BeantwoordenVerwijderen
  110. Hé Ferrara is de koffie al klaar? Ik ben wel toe aan een bakkie en een praatje. Lekker die warme kachel!
    Weet jij of praten net zo iets is als bidden? Flex wil dat we voor haar bidden, maar als je lief aan haar denk, probeer om in je gedachten bij haar te zijn is dat ook bidden?

    BeantwoordenVerwijderen
  111. Sag, ik geloof niet in bidden.
    Veel aan haar denken, hier in de Herberg Flex ter sprake brengen en regelmatig een kaart sturen, volgens mij is dat minstens zo goed als bidden.

    Zin in ontbijtkoek bij de koffie?
    Ik gooi nog wat hout op het vuur.
    Zullen we samen beide honden uitlaten, straks.

    BeantwoordenVerwijderen
  112. Ik ben lang niet binnengestoven, maar nu weer even met jullie delen dat ik het heel fijn vind te horen dat Flex wil dat we voor haar bidden.
    Interessant van jullie te horen dat je daar allemaal,evenals ik, anders over denkt.
    Maar ik ga met mijn meditaties zeker mijn bijdrage leveren en 'neem haar mee'. Alle energie die we erin stoppen zal haar eigen bijzondere kwaliteiten zeker ondersteunen. En het zal ons ondersteunen om haar op de juiste wijze kracht te sturen.
    Daar ga ik voor...

    BeantwoordenVerwijderen
  113. Een tekstpratertje, sorry dat ik zo laat reageer Sagita, is een apparaatje waartegen je kunt praten. Ook wel appraatje genoemd. De laatste keer heeft Flex geen tekst ingesproken maar ze sprak wel weer over bidden en daarmee bedoelt ze denk ik alles waartoe men op eigen wijze toe in staat is, dus: 'lief denken aan', 'vergeetmijnietjes zaaien', 'proberen in gedachten bij haar te zijn', 'veel aan haar denken' en mediteren en haar meenemen is allemaal van het zelfde. Kaartje sturen ook maar blijven doen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  114. k Had het wel kunnen opnemen maar dat bedacht ik te laat, want een van haar gedichten borrelde op:

    Het is


    Het is in de wind

    Het is als waterwegen

    Zie, het leidt weg van mij,

    het waait en stroomt langszij

    Maar hier ligt het over het land

    het gras te bleken

    BeantwoordenVerwijderen
  115. Schrips wat een mooi gedicht. Ja dit is Flex op haar best!
    Het is ... het leidt weg van mij.
    En dat is wat het is vrees ik.
    Maar wie ontkomt hieraan?

    BeantwoordenVerwijderen
  116. t Was bijzonder, want ik zocht staand naast dat bed in mijn geheugen naar een ander gedicht van Flex over Het Moment. Dus ik begon aarzelend met wat mij te binnen schoot... "het is.." en toen maakte zij het gedicht af met deze regels die ik hier pas achterliet.

    BeantwoordenVerwijderen
  117. Attentie.... Er volgt hierna een bericht aan de Herberggangers (Van Flex via mij)

    BeantwoordenVerwijderen
  118. Lieve Blogvrienden,



    Dit typ ik niet zelf hoewel ik nog wel vingers heb.

    Maar er is veel mis.

    Ik ben ook niet op Klein Schrijflust.

    De zuster zei dat ik maar niet teveel aan voor het ongeluk moet terugdenken.

    In de zin van vergelijken hoe het toen was.

    En het was prachtig, hoe heb ik ooit op Zutphen kunnen mopperen.

    Mijn huis was een paleisje, ik kan er waarschijnlijk nooit meer wonen.

    Misschien nog een keer daar komen als rolstoelbezoekster.

    En dat jullie dan een erehaag maken en allemaal met een dahlia in de hand

    vrolijk tegen gladiolen laten waaieren.

    Dat was het.

    Hoe bevalt Heldinnen Groningen?

    En als Sarita oma advies wil ontvangen dan kan ze me dat altijd vragen.

    Om te beginnen; geef geen ongevraagd advies aan de jonge ouders.



    Flexie

    BeantwoordenVerwijderen
  119. Ach wat lief! Flex wat dapper van je. Ja alles zal heel anders zijn, maar gelukkig heb je je belangstelling en moed om mee te willen doen niet verloren.
    De jonge ouders doen het goed. Daar kan ik niets aan verbeteren. Mijn zoon heeft een filmpje van mijn kleinzoon op facebook gedeeld waar hij oefent in lachen en speelt met geluiden. Ik kijk daar wel een paar keer per dag naar. Heel lief!
    Blij zijn met kleine dingen maakt een dag ook goed.
    Ja die bloemen moeten nu snel de grond in zodat we je straks toe kunnen juichen!
    lieve groet Sagita

    BeantwoordenVerwijderen
  120. Oh, is Flexxi even in de Herberg geweest? Wat een heerlijk nieuws! Het zal niet meevallen Flex, maar we zijn zo blij weer iets van je te horen. Ik hoop zo dat je eigen vingers je weer naar de Herberg kunnen wandelen, en ook weer naar je eigen schrijfkamertje. Dat is een paleisje dat niemand je afneemt. Veel liefs en tot gauw! Ik heb een grote slagroomtaart mee om het te vieren, ik zet hem hier neer. Ja Blaf, jij mag strax ook een stuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  121. Hmmm.... koffie met slagroomtaart! Vanwege de terugkomst van Flex. Ja goed idee Heldinne. Flex goed oefenen met die vingers. Heb je zo'n knijpballetje - soort stressbal- net zolang oefenen dat je zelf weer wat kan schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  122. Wat een verrassing , een bericht van Reflexxus. Goed werk Schrips.

    Was even buitengaats vandaar dat de reactie wat later is.

    BeantwoordenVerwijderen
  123. De dahlia of de gladiolen, dat is meer dan genoeg om tussen te kiezen.

    En nooit ongevraagd advies geven, adviseerde zij ongevraagd.

    Hoera, zowaar weer een bericht van reflexxus!



    BeantwoordenVerwijderen
  124. BRRRR, hele grote natte sneeuwvlokken vallen hier bij De Herberg, maar de vogeltjes vliegen af en aan, die weten wel hoe het zit. Voorjaar komt vanzelf...
    Hebben jullie gisteravond ook zo genoten van van Dis? Dat is nog eens televisie maken.
    Iemand zin in thee?

    BeantwoordenVerwijderen
  125. Ik moet nodig mijn bed in, dus laat die thee maar zitten en ja erg genoten van van Dis vooral van de lieverd van een Biesheuvel!

    BeantwoordenVerwijderen
  126. Tijd voor bezinning! Ik zet een flinke pot koffie voor wie er nog even langs komt.
    Het blijft hier een intiem plekke zonder reclame en vind ik leuks of niet ter zake opmerkingen.
    Gewoon puur natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  127. Niet ter zake, maar wel leuks, daar kan ik me op t moment helemaal in vinden. Ik kom net thuis van een koud fietstochtje met de hond. De dikke muts was nog niet dik genoeg tegen snijdende oosterwind. Koffie ja heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  128. O jé ja dan zal een kop hete koffie je goed doen! Ik gooi nog even een blok hout op het vuur.
    Nog even en dan zal ik de boel hier ook eens onderhanden nemen. Begin de sneeuw nu toch een beetje zat te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  129. ik keek net naar Do ist der Bahnhof en kon toch zweren dat ze hier langs fietsten, de gebroeders Temmes. Waar is iedereen? Is Ward al weer eens langsgeweest? En Ferrara? Nog een slaapmutje en dan gauw onder de klamme lappen. Brrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  130. ..dat 'gauw onder de klamme lappen' maakte het ineens een stuk kouder in huis, hoe bestaat het, he! En ik moet nóg een keer de deur uit met 't hondje, voor de nacht invalt. Ga ik meteen doen, dan is dat ook weer achter de rug. Daarna een glaasje borrel.
    Ik ga dit weekend weer naar Flex, 'k zal de groeten maar doen van iedereen. Misschien kom ik weer met een ingesproken tekstje terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  131. Ik durf bijna niet meer binnen te komen. Mijn computer was kapot en daarin stond ook de link. Gelukkig heb ik alles terug. Maar ik was haar zeker niet vergeten.
    Wat prachtig hier een bericht van Flex te lezen.
    Ik ben benieuwd waarmee je weer terugkomt Schrips

    BeantwoordenVerwijderen
  132. Nou Elly, binnenkomen hoor, gewoon wanneer je zin hebt, net als wij.
    Ik ga elke twee weekenden naar Flex, en eigenlijk had ik de vorige keer ook een stukje opgenomen maar dat was ik vergeten. Dat zal ik alsnog overtikken!

    BeantwoordenVerwijderen
  133. "Hallo Luitjes,

    Schrips en ik zijn waar jullie niet zijn. Bovenin een heel groot gebouwen complex lig ik in bed. Ik kan er niet uit. Schrips probeert me te helpen met de kussenkeuze, maar alles doet pijn. Ze zegt hoe kan ik je rustig krijgen? Ik zeg, vertel een mooi verhaal over weekend commune. Waar moet die zijn, zegt ze. Ik zeg: In Salland, concludeert Schrips. Nou we worstelen nog even verder. Ze gaat m;'n voeten doen, dan ben ik een beetje verder met m'n aandacht van m'n hoofd vandaan . Nou wees blij dat jullie hier niet zijn."

    dat was deel 1

    BeantwoordenVerwijderen
  134. Flex lig je boven in een gebouwencomplex? Heb je wel een eigen kamer? Ja eerlijk gezegd: ik ben niet jaloers op je. Maar weet natuurlijk niet wat mij boven het hoofd hangt. Heb je daar een laptop? En kan je de Herberg bezoeken?
    Gebruik je fantasie en vlieg overal naar toe! Ook een weekendje in Salland als het weer wat beter is.
    lieve groet
    Sagita

    BeantwoordenVerwijderen
  135. (vervolg weekend-commune)
    'Wie mogen daar komen? Wie het mooie kunnen waarderen, de grassprietjes zeg maar. Dus mensen die helemaal op dat stukje natuur floreren. En mensen die schilderen, die dol zijn op de werkelijkheid, op de natuur, en daar op hun eigen manier vorm aan geven, aan die oprechte bewondering voor wat klein is en groot. Maar het is een beetje moeilijk te zeggen: mensen die écht genieten. Want wat weet jij daar nou van? En wie maakt dat nou uit. Ik zeker... nou dat zal ik wel doen hoor.'

    BeantwoordenVerwijderen
  136. Dat was dus van twee weken geleden, snappen jullie wel? Wellicht kom ik straks na het weekend met meer.
    Ik heb m'n spullen al bijna gepakt en neem met het oog de kou die ons land teistert nog een bakje troost-vooraf.

    BeantwoordenVerwijderen
  137. Ach wat lief! Omhels haar van mij en ook voor jou een dikke knuffel. Jullie zijn twee dappere wijven!
    groet Sa!

    BeantwoordenVerwijderen
  138. Zo'n buiksprekende hond, dat heeft niet iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
  139. Ik geloof dat ik het moeilijk kan volgen ivm die buiksprekende hond. Maar ik geloof dat het gesprek met Reflexxus me wel duidelijk is. Ben je weer geweest Schrips. Wat fijn en vertel haar dat ik veel aan haar denk. Hopelijk kan ze weer eens binnen kijken.
    Salland is prachtig en het is goed om aan fijne dingen te denken of ze te schilderen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  140. Aan het woord is Flex:

    beste blogluitjes
    allereerst bedank ik jullie voor de kaarten voor het medeleven zeg maar (zeg maar netjes
    er waren zelfs echte brieven bij
    het spijt me dat ik niet even zo kan reageren naar jullie, maar dus nu gaat het even zo

    Schrips zit hier naast me en houdt een klein schermpje omhoog, daar praat ik tegen

    gelukkig zien jullie hier geen beelden bij
    ik bleek vroeger best charmes gehad te hebben
    die ben ik nu dus kwijt, dat hoor je al wel aan mijn stem

    ik kan zelfs niet schrijven meer
    niet typen en niet met pen en papier

    ik ben zo blij dat Schrips er is en dat ze m'n kussen kan omdraaien en dat ze dat gelukkig ook doet
    en niet zegt blijf er nou vanaf of iets anders kattigs

    ik kom nu naar de herberg in een rolstoel de volgende keer (dat zal me een gejoel geven

    daag
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  141. PS
    (ik heet niet meer reflexxus omdat ik niet meer flexibel ben, elke minuut dat ik hier ben.. 'k aanvaard het niet het regime van de revalidatie
    het is de enige kans voor me
    de enige weg die openligt
    die moet ik moedig gaan)

    daag

    josiene
    (zucht)

    BeantwoordenVerwijderen
  142. Ik vind dat revalidatieregime woord van de dag moet worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  143. Zittend onder het afdak paardendeken over want het blijft koud.

    De berichtjes van Josiene gelezen.
    Ik weet niet wat ik moet zeggen.
    Zo vreselijk voor haar deze situatie.

    Ik ken die wereld vanuit mijn vak en dus ook het revalidatieregime. Geeft een dubbel gevoel. Aan de ene kant denk ik laat ze maar kletsen Josiene en aan de andere kant, zoals ze zelf ook zegt, is het haar enige redding. Niets doen geeft nog meer narigheid op den duur.

    BeantwoordenVerwijderen
  144. Noem dat maar niet flexibel. Een weg moedig gaan een weg van het revalidatieregime. Dát noem ik flexibel Josiene!! Geweldig en hou je!! En dan mag je ook nog best van je afbijten :-)
    Een dikke knuf van
    Elly.

    BeantwoordenVerwijderen
  145. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  146. He Sagita, verse koffie en een plak koek, is dat wat tussen de bedrijven door? Uit de wind onder het afdak, even bijkomen van alle vervelende zaken.
    Ik was zaterdag in de Keukenhof, het is mij daar toch te netjes, geef mij maar een beetje wilde tuin, die van jou bijvoorbeeld, veel gezelliger.
    Ik heb Josiene vanaf daar een fleurige kaart gestuurd.

    Vergeet niet de mail te lezen als je thuiskomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  147. De Herberg even een voorjaarskleedje aangetrokken.
    Lekker die koek en koffie Ferrara! Ik heb de mail gelezen dank en geniet ze!
    groet Sa1

    BeantwoordenVerwijderen
  148. Op de een of andere manier is tijdens de periode dat ik de foto's plaatste de manier waarop we konden reageren veranderd.
    Ik heb geprobeerd het te herstellen, maar mij is het niet gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  149. Misschien is het toevallig veranderd? Ik zie geen probleem trouwens. Waaide het vandaag bij jullie ook zo hard?

    BeantwoordenVerwijderen
  150. Ja heel hard Schrips! En koud. Heb nog even op het terrein van de Herberg gewerkt en viel niet mee. Ga je nog naar Flexx één dezer dagen?Geef ze mijn groeten. Ik denk iedere dag aan haar. Ga haar gauw zelf benaderen.
    groet Sa!

    BeantwoordenVerwijderen
  151. mooie fotoos, en ook mooi dat ze er nu óp lijken te liggen. Ander reactieschermpje idd.

    BeantwoordenVerwijderen
  152. Tuinwerk... ja. Er is zoveel te doen in een keer (de natuur schiet explosief open) dat je er bijna niet meer van genieten kan! Ik ga dit weekend niet naar Flex, maar doe altijd wel verslag als er wat gebeurt op blogs. (De laatste tijd kwam ik zonder ingesproken tegenberichten naar huis. Er is weinig verandering)

    BeantwoordenVerwijderen
  153. Lieve mensen een klein onhandigheidje. Ik ben al mijn privé adressen kwijt geraakt en kan mijn Outlook niet meer gebruiken. Ik haal gelukkig wel alle kpnmail binnen via Gmail.
    Wat merk je dan hoe afhankelijk je van compie bent geworden. Via het web moet ik nu veel dingen regelen en weer terugvinden.
    Schrips dus ook graag van mij de groetjes aan Flex.

    BeantwoordenVerwijderen
  154. Even lunchen in het proberende zonnetje met een geroosterd broodje erbij> Zondag was ik toch nog bij Flex, het kwam zo uit, en besprak ook met haar kort het nieuws in 'letterland' zoals ze het nu noemt. De groetjes aan iedereen en sterkte voor Sagita!

    BeantwoordenVerwijderen
  155. Oh, moeten we de briefjes anders ophangen van Blogger? Die bedenken wel vaker iets geloof ik.
    We kunnen nu de berichten ook samenvoegen, geen idee waar dat goed voor is.
    De tuin ziet er in elk geval goed uit en aan dat nieuwe prikbord zullen we ook wel weer wennen.
    Het lijkt wel of iedereen een beetje uit haar/zijn holletje begint te kruipen. Zin in het voorjaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  156. Al weer 9 mei en Hemelvaartsdag! Het blijft stilletjes in de Herberg. Ik gooi even de ramen open en zet een pot koffie .
    Zelf probeer ik de draad weer op te pakken, wat niet mee valt.
    Een belager is als schurft, kruipt onder je huid, nestelt zich in je bewustzijn en het duurt lang voor je het daar weer uit krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  157. Sag, wat moeten we nou doen om je weer op de rails te krijgen.
    Je zag er zo goed uit, je bloeddruk normaal, maar blijkbaar kun je 102 nog niet lozen. Je schrijft het al het is als schurft, maar daar kun je nog tegen smeren.
    Geniet van je tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  158. Ferrara ja helemaal waar. Vanmiddag met mijn oude lover naar het tuincentrum geweest en klimhortensia's climatissen en een kamperfoelie gekocht. Kijk daar knap je gelijk van op. Althans voor even!

    BeantwoordenVerwijderen
  159. Dat gaat een vrolijke boel worden rond de herberg. Heerlijk toch.
    Ik zet koffie en met een plak ontbijtkoek schuif ik onder het afdak, echt zonnig is het niet vandaag. Wie weet trekt de koffiegeur nog andere bezoekers.
    Zal ik jullie vertellen van de rijkgevulde High Tea die echtgenoot en ik gisteren verorberden. Cadeautje van de kinderen. Heerlijk was het met sandwiches, scoones,cake, chocolade en thee natuurlijk. Warme maaltijd sloegen we gisteravond over.

    BeantwoordenVerwijderen
  160. O wat een verwennerij zo'n high tea! Maar een kop koffie nu vind ik ook erg lekker hoor!
    Het weer is niet om aan te zien, ik hoop dat mijn planten een paar dagen in hun potten willen overleven. Geen doen om ze nu te poten!

    BeantwoordenVerwijderen
  161. Ha Herberggangers, even in de lucht vanuit een regenovergoten Frankrijk.
    Ondanks dat, heerlijk kunnen fietsen tussen de buien door.
    En die Duitser die vandaag met zijn TV-schotel liep te stunten en hem uiteindelijk woedend in de achterbak van zijn auto kwakte moet nog tot een leuk verhaal worden. Nou dag ik ga weer vakantie vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  162. Hé Ferrara! Gezellig dat je even langs fietst! Wat moet die Duitser nou weer met een TV- ontvanger in Spanje? Nederlanders nemen alleen hun eigen eten mee. Dat is meer dan genoeg toch?
    Nou ik ga Jip eens achter zijn vodden aan zitten. Hij heeft een deadline a.s. zondagavond en nog niets op papier.

    BeantwoordenVerwijderen
  163. De herberg een zomers kleedje aangetrokken!

    BeantwoordenVerwijderen
  164. Mooi tuintje, heel rustig en groen en met licht en schaduwplekken. Is er thee?

    BeantwoordenVerwijderen
  165. Zeker zeker Schrips is er thee. Groene thee of course! Ik zet gelijk ook een pot koffie.

    BeantwoordenVerwijderen
  166. De ruimte is steeds dezelfde, namelijk de herberg, maar de koffie, thee en dranktijden zijn iedere keer te verschillend. Want ik heb nu geen zin meer in thee, maar koffie. Dus als er nog is?
    Er is een groot wolkendek over Noord-Nederland getrokken, dat stond niet fijn op vanmorgen. Maar goed het regent niet, er kan in de tuin gewerkt worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  167. Ja het moet niet te heet zijn om in de tuin te werken. Ik doe nog een kop koffie met je mee!
    Denk aan je Pap. Alles al achter de rug?

    BeantwoordenVerwijderen
  168. Ja, die pap... waar zou hij zijn? Al bij mijn moeder? of gaan we sowieso na het sterven op in het grote geheel? Ik had er vroeger wel beelden bij maar nu is het leeg.
    Zijn woning alweer bezet door een nieuwe patient. En het oude huis nog niet verkocht. Koffie, graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  169. A.u.b. een koffie. Ik neem er zelf ook nog één. Ja waar gaan we heen? Misschien worden we een muzieknoot in een hemels orkest. Wie weet! Had gisteren met Adriaan ook nog een goed gesprek over het : nu en na.

    BeantwoordenVerwijderen
  170. Een muzieknoot, dat is best mogelijk. Want de energie waaruit we bestaan moet ergens blijven, zoals hij ook ergens vandaan kwam. k Heb wel zin om er wat over te bomen, doe mij nóg maar een bakje.

    BeantwoordenVerwijderen
  171. Onderhand al weer tijd voor koffie. Na een rondje wijn en zo. Dus doen we nog een bakkie?
    Een natuurkundeleraar van mij veronderstelde dat die energie nodig is voor het opruimen van dat wat overblijft van jezelf.
    Maar dat idee van een muzieknoot is trilling is energie ia natuurlijk ook heel mooi,
    En tot slot het feit dat we hebben mogen zijn in het nu, mochten waarnemen is toch ook heel mooi. Misschien moeten we daar gewoon tevreden mee zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  172. Sagita, wat mooi. Het mogen zijn in het nu en waarnemen en daar tevreden mee zijn.

    Schrips, gaat het goed met je?
    Prachtige foto van jou en je broer op je blog.

    Ben weer even in de lucht en schuif aan in de herberg. Uitgebreid bij anderen reageren doe ik weer als ik thuis ben. Ik schenk een wijntje in.

    BeantwoordenVerwijderen
  173. Leuk Ferrara, ja vooruit een wijntje ook al is het laat! Genieten maar !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  174. Ha Sag,ik heb Helmut en zijn schotelantenne geplaatst.
    Vandaag hadden we heerlijk fietsweer, we zitten in een prachtig gebied.
    Le Marais poitevin. Genieten dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  175. Heerlijk! Ik ga even naar je blog ik zag nog een paar leuke stukjes langs komen!
    Wel een beetje zon voor hier bewaren hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  176. Ha, ha, een beetje zon bewaren...vandaag kwam het hemelwater weer met bakken neer. Pas tegen drie uur knapte het wat op.

    BeantwoordenVerwijderen
  177. Voor we morgen weer op de wielen gaan schuif ik nog even aan. Geen idee hoe het op de volgende pleisterplaats is gesteld met WIFI. Best kans dat ik voorlopig uit de lucht ben.
    Vandaag was weer een fantastische fietsdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  178. Heel fijne fietstochtem Ferrara! Het schijnt hier bloedheet te worden. Afwachten maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  179. De warmte is welkom! Wie weet wanen we ons dan in Frankrijk. Kan de cv weer eens uit....

    Ik zit hier net een door Flex ingesproken tekst uit te werken, die prik ik binnenkort wel even op het prikbord! Iedereen moet de groeten hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  180. O wat lief! Ik loop al heel lang met het plan rond om haar te schrijven, maar ja ermee rondlopen en niet uitvoeren daar heeft Flex
    x natuurlijk niets aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  181. Hallo allemaal, hier is Reflexxus aan het woord:
    "
    ik kom even langs denk ik
    ja hoor daar is de herberg al
    sagita heeft d'r kleinkind bij zich op schoot, het trappelt met de beentjes van enthousiasme
    heldinne kijkt naar de foto's van haar interieur
    ze zitten voor de herberg bij de vuurkorf
    het waait, maar het vuur waait niet uit
    je moet voorzichtig zijn dat er geen kleine stukjes vuur tegen je benen aanspatten
    en wie zijn er nog meer
    ferrara die is er niet, die wil liever ergens anders zijn
    enne… dan hebben we nog die man,
    hoe heet ie toch...adriaan, daar hoor je ook niet veel meer van
    we hebben toch die leuke tuinbank buiten
    hier bij de herberg, daar kan ie toch op zitten en mensen ontmoeten
    mensen zoals ik, rolstoelhouders
    t gaat niet goed met me jongens, t spijt me, ik kom niet snel meer terug

    horen jullie nog wel eens iets van Ward? ik niet hoor helemaal niks, hij moet niks van zieke mensen hebben
    drinken we nog wat? maar wát…? voor mij maar witte wijn, laat t ijs maar zitten
    k heb last van m'n tanden, veel te koud, t gaat bergafwaarts met reflexxus - de reflexen zijn goed, daar ligt het niet aan
    het spijt me verschrikkelijk, ik zou heel graag aan alles meedoen

    daag, Josiene
    en laat eens wat horen

    o ja en carin heeft iemand carin nog wel gezien?
    schrips? daar hoor je ook niks meer van
    alleen zit ze hier nu naast me dit gesprek op te nemen
    dat jullie later kunnen lezen
    t gaat wel goed met haar zo te zien
    ze is dierenpensionhoudster geworden

    nou daag"

    BeantwoordenVerwijderen
  182. O wat is het goed en leuk je hier te ontmoeten Flex!!!
    Ik ga binnen heel kort weer een briefje aan je schrijven
    Ik hoop dat het daar een verbetering voor je wordt.
    En Carin bedankt voor het uittikken en plaatsen.
    Nu moet ik eerst aan het werk en me voorbereiden op een warme dag. Ik zet alle deuren en ramen vast open nu kan dat nog in de vroege morgen straks doe ik alles weer dicht hoor om de koelte binnen te bewaren.
    Ik zet een grote pot koffie voor allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  183. De langste dag ..... zomer...... Is er nog koffie Elly? Want een bakje troost is nodig bij het uitzicht op deze regensluiers ipv zonnestralen. De schapen voor mijn huis staan doodstil - net zo gedesillusioneerd als de mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  184. Dagenlang heeft er hier onder de bomen een warme vochtige wolk gehangen. Vooral de heel donkere rode beuk was in een waas gehuld.
    Vanmorgen staan alle bomen helder te wuiven in een gezamenlijke golf van eenheid in de zachtjes neervallende leven brengende regen.
    Al een beetje opgevrolijkt schrips, dan schenk ik je een bakje in.

    BeantwoordenVerwijderen
  185. Ja dank je Elly, t helpt want bij mij kwam ook zo'n herinnering binnen, namelijk van de zeedampen die van uit de wadden een zilte lucht over het Hogeland verspreiden. Heerlijk he, leven op aarde! Graag nog een bakje.

    BeantwoordenVerwijderen
  186. Ach wat fijn dat Josiene hier even was. Moedig vind ik het.
    Schrips bedankt voor je hulp, 't is goed om te weten hoe het gaat.
    Ik hoop dat de Franse postbode zijn werk heeft gedaan en dat mijn kaart is aangekomen.

    Wegens de weersomstandigheden zijn we een weekje eerder op honk. Het plan om nog wat in Brabant te fietsen hebben we laten varen. We hadden een prima trip en zijn dik tevreden. Ik schenk een rode wijn in, wie weet komt er nog gezelschap. Ik dacht even dat ik hier moest dweilen, maar gelukkig valt het mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  187. Vooruit één wijntje voor het slapen gaan. Ferrara gelukkig is het hier nog steeds droog. En heerlijk!
    Fijn dat je er weer bent. Ja Flex is hier geweest. Dank zij Schrips. echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  188. Goedemorgen, inderdaad heel schoon hier... wie heeft er zin in koffie? Is Heldinne nog ergens gespot? Ferrara is weer terug, helemaal frisgefietst, en Sagita hoe gaat het met jou...? Elly is geloof ik aan het schilderen. Voor Adriaan zet ik ook. De tuinbank staat in het zonnetje, gelukkig waait het hier niet zo hard achter het struikgewas, dus t kan best nog even. Wat jullie te vertellen hebben neem ik morgen mee naar Flex nieuwe verblijfplaats, kan ze toch meedoen in de Herberg.

    BeantwoordenVerwijderen
  189. Lekker koffie. Wat is het heerlijk hier in de herbergtuin. Daar zorgt de waardin toch maar goed voor.
    Het schuift ook weer makkelijk aan vanaf eigen haard.

    Is Flex verhuisd binnen de instelling of woont ze op een ander adres?

    BeantwoordenVerwijderen
  190. Sinds gisteren is Josiene verhuisd naar een andere instelling. Best nogal ingrijpend... Ik zal het adres doormailen! Zullen we nog maar een vers koffietje zetten? Ik stel vanochtend alsmaar mijn voorgenomen klusjes uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  191. Niet fijn zo'n verhuizing, weer een andere omgeving, weer wennen aan andere zorgverleners. Meestal is de reden van verhuizen ook niet om over te juichen. Haar zinnetje "het gaat niet goed met me" dreint nogal door.

    Wacht je mail af.

    BeantwoordenVerwijderen
  192. Hoorden jullie die vogel ook. Ze vertelden mij dat het een spotvogel was en dat in onze tuin! Geweldig. Mijn briefje aan Fex was daardoor even blijven liggen, niet erg want nu bereikt het haar op de nieuwe plek. En als jij deze berichtjes voorleest Schrips dan kan ze de spotvogel ook horen. Net als de kraai Rakesh, de boodschapbrenger heeft ook de sptovogel wel iets te vertellen.
    Ik ga even weg hoor en haal maar maar vast de boodschappen voor het weekend want morgen komt er een nieuwe computer. Kan ik hopelijk weer even vooruit. Bedankt voor de koffie.

    BeantwoordenVerwijderen
  193. Even bijkomen met een glas witte wijn. Wat mooi Elly die spotvogel. Dat is toch zo'n vogel die uit lijkt te lachen?
    Flex hebben ze goed te pakken gehad. Prachtige foto trouwens, die ik vandaag in mijn mailbox ontving.
    Ook het adres van Flex is duidelijk doorgekomen. Nu heb ik geen excuses meer moet haar echt schrijven. Iets van me laten horen.
    Ik probeer voor mezelf erachter te komen waarom ik haar niet (wil) schrijven. Net zo min als ik naar begrafenissen wil. Ik denk dat die twee zaken iets met elkaar te maken hebben. Het is dus niet dat ik niets om Flex geef, haar niet te moeite waard vind om me voor in te spannen. Nee het zit dieper. Het is iets in mij. Iets dat zich niet wil confronteren met de toestand waarin Flex nu mee te maken heeft. Ik wil Flex zoals ze zich hier manifesteerde. Lees nog graag haar bijdragen. Zo geestig. Zo scherp soms ook en dat die Flex nu zo te pakken is genomen en moet leven in een verpleeghuis. Juist Flex die zich met niemand wilde verbinden. Onafhankelijk zijn. Maar ja als zij het kan moet ik dan ook niet?
    We hebben trouwens weer plannen voor een dagje in de Herberg. Zondag 4 augustus of als dat beter werkt een week daarvoor.
    Elly iets voor jou? Dagje babbelen over schrijven etc met een hapje en een drankje!
    O wat is het toch heerlijk hier! Ik schenk mijn glas nog maar eens vol. Proost op Flex!

    BeantwoordenVerwijderen
  194. Volgens mij kan ik 27 juli wel, maar 4 augustus in elk geval niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  195. Lijkt me heel leuk Sagita, maar ik ben niet zo reislustig in mijn eentje en ik weet niet of het ver weg is en haalbaar voor mij. Ik hoor het wel graag en moet dan kijken of het lukt. Ik ben geen schrijfster zoals jullie. Zo weet jij ook weer zo goed te verwoorden hoe je je geconfronteerd voelt door Flex's toestand. Juist Flex schrijf je en zo voel ik het ook al ontmoette ik haar nooit, toch heb ik hetzelfde beeld van haar. Ik blijf nog altijd voor haar hopen op meer verbetering in de situatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  196. Elly de Herberg is niet moeilijk te vinden en wat de schrijverij betreft pas je goed in dit gezelschap, denk ik.
    Vandaag weer een kaart voor Flex op de post gedaan. Je hoopt dan maar dat ze er iets positiefs kan uithalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  197. Als jullie me missen ik ben een paar dagen aan het fietsen!!!!
    See you soon!

    BeantwoordenVerwijderen