zaterdag 18 december 2010

Herberg De Kleine Hemel

Lente 2013

Eindelijk een zomers kleedje!3.060 opmerkingen:

«Oudste   ‹Ouder   201 – 400 van 3060   Nieuwer›   Nieuwste»
Sagita zei

Dank Papagoose. Gezellig! Ja je zal wel even uit moeten puffen, maar als het maar wat opgeleverd heeft. Drie jaar voorbereiding moet toch wel iets leuks opgeleverd hebben?

trouwschrijvers zei

He hallo daar ben je eindelijk weer. Ik heb je net in een mail genoemd. Ik heb je gemist man. Alle goeds voor 2011 en succes in jullie nieuwe woning. Kom gerust langs voor uitblazen en een babbel. Koffie met lekkers om te vieren dat je weer van de partij bent.

Ferrara

trouwschrijvers zei

*Kijkt om het hoekje, al roepend (veel te laat) 'De beste wensen allemaal!'*
Is er iemand?
Oh, koffie, lekker, en die appelkruimel kan nog best!
Ik kan Hubertus zeker niet lenen voor as zondag?

Reageer ik nu onder Trouwschrijvers? Hoe kan dat nou? Gauw uitloggen en opnieuw inloggen onder Arta dan maar!

trouwschrijvers zei

Dat zou leuk zijn. Hubertus in ons midden. Zie je dat, zijn neus glimt al bij de gedachte.
Stonden die oudste-ouder en cijfertjes er altijd al onder de reacties? Heb ik echt zo zitten snurken of is er een sleutelaar bezig.

Ferrara.

Sagita zei

Nee hoor die cijfertjes zijn verschenen bij het 200ste bericht van Papagoose. We zijn op een nieuwe pagina aangeland.

mispit

Arta zei

Ik was mijn laatste reactie ook al kwijt!
Gauw even een kopje thee drinken hier. Ik heb Hubertus gemist!
*legt roze koeken op een schaaltje*

hexedo!

Sagita zei

Lekker Arta ik eet er direct een op! Nu weer snel verder. Werk me rot!


exprest

Sagita zei

Inmiddels is de tijd voor een borrel aangebroken. Drink ik samen met Jip en Hubertus of is er nog iemand die graag even mee doet?

Sagita zei

Nog steeds niet helemaal op pijn na de (mexicaanse) griep. Snuf snuf snuf en last van hoofdpijn. Hoop dat ik hem overleefd?

Arta zei

Ojee, is het de taco-griep? Jeetje!
Ik hoop dat je snel opknapt, hoor!
*Schenkt ook een borrel in*dishiedel =klinkt als een liedje!

trouwschrijvers zei

Het is wat laat maar kom toch langs voor een rode wijn. Ik hoop die griep buiten de deur te houden. Wat ik lees van Sagita word ik niet vrolijk van. Duurt (te) lang. Paar dagen onder wol oke maar zo'n lange nasleep brrr.

Ferrara

Sagita zei

Nog even een wijntje! Proost! Ferrara ik kan wel even doorwerken aan b.v. het be/verwerken van de foto's van mijn wandelvakantie in Polen. Heb mijn medereizigers een DVD beloofd. Het is leuk maar wel heel veel werk. Nu 3 VWM bestanden, maar ik moet er denk zeker nog 4 maken en dan alles in één film.
Ik ga Jip uitlaten en dan naar de lakenstraat!

Arta zei

Goedemorgen!
Ik zet even thee...
Leuk, zo'n film, Sagita, knap ook! (ik zou niet weten hoe het moet)

Sagita zei

Hé lekker een kopje thee! Goed idee Arta. Ik begin te snel met koffie. Slechte gewoonte. Jip zal de mand wel waarderen. Heeft hij ook een eigen plek. Vandaag weer eens wat in het huishouden doen. De kerstboom staat nog, maar eigenlijk vind ik die lichtjes 's avonds nog wel gezellig, zeker nu met die mottige regen.

Arta zei

Jaaa, dat is ook gezellig! Ik heb ook een snoer laten hangen...
Tijd voor wat stevigers te drinken?
Jaa, er staat een mand voor Jip met een dekentje met hondjes erop erin. Ik hoop dat jij/jullie het gaan redden zondag!

comit

Sagita zei

Tijd voor een wijntje in de intimiteit van onze eigen herberg. Wie doet er mee?
Mag de TV aan want er is een lijkt goede film op 2.

Arta zei

*Schrikt wakker*
Dat laatste wijntje was er één te veel, geloof ik... Koffie, zwart, heerlijk!

vokenspo

trouwschrijvers zei

Brrr, wat een smerig weer. Hoog het vuur en een glaasje rode port, heerlijk. Sagita heb je een foto van een niet besneeuwde herberg, krijg zo'n zin in het voorjaar.

Ferrara

trouwschrijvers zei

Lommerrijke grandeur, dat zou mooi zijn.

Ferrara

trouwschrijvers zei

Even sneeuw geruimd en de bloemen ververst. Ik vind dat ik nu wel een glas wijn verdiend heb.

Sagita

Arta zei

Zeker weten, het ziet er prachtig uit weer!

trouwschrijvers zei

Geweldig!!!
Krijg nu al zin in rose en witte wijn dat drink in de wintermaanden nooit. Nu koffietijd na lasagne.

Ferrara

Arta zei

Ik vond het vanmiddag reuze gezellig in de herberg!!
*Zet nog een flesje wijn op tafel en wat bier eronder...*


corock=samen rocken?

Sagita zei

Hé Arta wat lekker, ik doe mee. Vond het vanmiddag zo gezellig en weer helemaal bij gepraat. Interessante gesprekken ook. Jip ligt uitgeteld in zijn mand, maar ik lus nog wel een wijntje. Enne laat die afwas maar staan. Die doe ik morgen wel even.

Sagita zei

lust

trouwschrijvers zei

Hallo, ik schuif ook nog even aan voor een rode wijn. Allemaal bedankt voor de gezellige middag en Arta natuurlijk voor de gastvrijheid. Ik hoop dat je morgen niet compleet voor pampus ligt.

Ferrara

Heldinne zei

Ja, dat zonnetje zie ik me wel in zitten, zo eind mei, mmmm!

Sagita zei

Iedereen weer op honk! Hella had je een erg lange reis? Mijn oudste zoon veilig geland in de States. Geeft een goed gevoel. Weer grond onder zijn voetjes!

Sagita zei

Jip ligt achter mij ontevreden te grommen. Hij wilde zelf zeggen hoe leuk hij het heeft gehad, maar zijn account werkte niet mee. Nu zeg ik het dus maar even voor hem. Jullie krijgen allemaal een dikke knuffel van hem!

Arta zei

*Geeft Jip een knuffel van Marie en Bram*

Koffie, koekjes en niet voor Pampus, wat wil een mens nog meer?

Sagita zei

* slof slof slof* De luiken willen niet open. Eerst maar een extra grote koffie 'extra dark'.

Arta heerlijk dat je de drukte zo goed overleeft hebt!

Het woord past precies bij mijn stemming:
mullowl

Sagita zei

*Trip trip trip* de luiken willen niet dicht. Dus nu maar een lekker en vooral groot glas rode wijn. En hoe zit dat hier, ben ik samen met Jip natuurlijk hier de enige bezoeker?
Waar zijn Marie en Bram? Wil Jip weten? Lekker wandelen in Den Bosch!

Sagita zei

De boodschappen zijn binnen en opgeruimd. Nu even een glas wijn en dan weer naar huis om eten te koken. Dat wordt vanwege de kater van mijn jongste zoon een stevige zuurkoolstamp met spek en worst.
Ik zou toch willen dat we hier in de Herberg een eigen Kok zouden hebben!
Misschien wat voor Eliezer, die heeft nu tijd over en van mij mag het eten best Koosjer zijn!

Sagita zei

Kom Jip we gaan hier eens flink de boel opkuisen! De Trouwschrijfers zijn zo opgewonden en druk met het zoeken van oplossingen. Zullen wij hier de stoelen bij de haard schuiven. Een vuurtje stoken en een paar flessen wijn ontkurken?
Ja Hubertus jij moet ook een beetje geborsteld worden. Even je ogen oppoetsen. Ja zo glanzen ze weer. * Geef hem een kus op zijn neus*

trouwschrijvers zei

Zo ik kom je gezelschap houden. Geef mij maar een flink glas rood. Pook het vuur maar op. Lekker warm. Zullen we eens contact zoeken met InO, daar hebben we al tijden niets meer van gelezen, haar laatste bericht was niet echt vrolijk. Winterdip.

Ferrara

Sagita zei

Ferrara fijn dat je er bent! Hier een glas lekker diep rood. Hubertus heeft je gemist. En ja InO was door haar rug heen gegaan. We hebben allemaal een beetje last van de winter dip.
Maar zijn we niet allemaal schrijvers? Als we ons daar op richten komen we de winter wel weer door. Proost meisje!

trouwschrijvers zei

Met Ino gaat het wel wat beter dankzij fysio, weet ik inmiddels. Tja met dat schrijven wil het momenteel niet helemaal lukken maar ach dat komt vanzelf weer. Soms heb je even andere dingen aan je hoofd. Is er nog iets te knabbelen bij die wijn? Hoe zit dat met die GFT-bak van je. Gooi jij daar geen krant onderin zodat de boel niet vast kleeft. En als je de deksel op een klein kiertje laat staan waait ie goed door. Klein plankje ertussen leggen. Geloof me beide dingen werken.
Nog een glaasje?

Ferrara

Sagita zei

Ha ha! Ja laten we nog maar een glaasje doen. Ja ik doe altijd een krant onderin de GFT bak. Wel een reklamekrant. Iets van kruidvat of blogger. Die passen ook altijd goed. Dacht dat een gewone krant teveel drukinkt zou bevatten. Schijnt dus toch beter te zijn. Nee er zit geen stokje tussen mijn deksel. Het gaat natuurlijk vooral om hoe bureaucratisch zo'n gemeente instelling te werk gaat. Niet te geloven. Kapitalisme contra Communisme uiteindelijk eindig je altijd in de bureaucratie! Doe me nog maar een glas!

Heldinne zei

zit steeds op de uitkijk of die Wouterkabouter nog met post langskomt ...

Heldinne zei

Hoogblond ben ik toch wel ... zie nu pas dat er een bladzij Twee met reacties is (en ik maar zoeken om koosjer voedsel ...)

Sagita zei

Ja wat een ontwikkelingen allemaal. Maar toch van een echte psycho kan jet zo niet winnen. Er is maar een manier en dat is geen vinger, geen nagel van je kleine pink geven. En Wouter heeft kennelijk geen mogelijkheden om hem eruit te gooien. Dus wat doe je dan!

Sagita zei

Tussen Kunst & Kits dus in Utrecht. Ik was daar maar de schat die we getoond hebben wordt toch later uitgezonden. Ferrara ik zal de naam even opzoeken en naar je toe mailen.
En is er hier misschien nog een wijntje? Bij mij thuis is alles op. Er ligt alleen nog een Sparkling Rosé van Jacob´s Creek overgehouden van Oud en Nieuw. Maar ja om die voor mij alleen open te trekken?

trouwschrijvers zei

Ik heb de mail ontvangen. Ik blijf het in de gaten houden. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat gaat, zetten ze dat dan in scene op een andere locatie? Toen ik bij KenK was kreeg ik echt de indruk dat het vondsten van de dag waren

Ferrara

Sagita zei

Nog maar geen alcohol. Een senseo extra dark smaakt ook wel. Brrr flink koud buiten. Boodschappen gedaan. Ferrara ja ik denk dat ze op een andere locatie net doen alsof ze het zojuist aangeboden hebben gekregen. Er wordt overigens denk ik ook vondsten van de dag aangeboden. Alleen als iets erg bijzonder is willen de experts zich extra goed voorbereiden.
De Rembrandt die al voor ons in Utrecht was aangeboden en waar ze opnames van maakten, zag ik ook niet terug in de uitzending.

Heldinne zei

Ik zit Al Jazeera te kijken, over Egypte, en Cairo, en het Egyptisch Museum. En dan hier zo veilig zitten, alsof het met de wereld helemaal in orde is ...

Sagita zei

Heldinne met moeder aarde is alles in orde, maar hoe het met haar bewoners gaat, weet ik nog niet. Wat ik goed vind aan al die toestanden in het middenoosten is dat de mensen eindelijk de schuld voor hun ellende neerleggen bij hun leiders en niet naar het westen wijzen. Maar ja hoe zal het nieuw herwonnen evenwicht er straks uitzien?
Ik zit hier nog te wachten opdat een vriend van zoon zijn foto's afgedrukt heb op mijn printer, die hij morgen op school moet inleveren.
Ik neem dus nog maar een glaasje wijn. Mo ligt lekker te pitten naast mij op tafel.

Sagita zei

Even wegwezen. Me bergen in de Herberg met een flink glas rood. Mooi woord Herberg! Wat is de achtergrond? Misschien je zelf geborgen voelen ergens waar je het niet verwacht?
Zoonlief heeft hier het hele weekend geregeerd en is nu weer vertrokken. Nu probeer ik weer mijn eigen leven bijeen te pakken. Ach ja moeder ben je voor altijd.

Sagita zei

Nou nou op dit plein van revolutie is het leven ook helemaal stil gevallen. Geen haan zelfs geen oproerkraaier te zien. *Zet het koffieapparaat aan. Neemt een bakkie en pruttelt nog wat voort in haar eentje*

trouwschrijvers zei

Hoi Sagita, de fut lijkt er uit te zijn. Iedereen is blijkbaar druk met zijn/haar eigen besognes. Het sfeertje uit Adriaan's cafe is een gepasseerd station denk ik.
Jammer.

Ferrara

trouwschrijvers zei

Ach ja ik kom hier af en toe als ik geen zin heb om te twitteren. Misschien juist om alleen te zijn. Het is erg veel om bij te houden: de blogs, twitteren, Schrijf! en uiteindelijk wil je ook zelf schrijven en gelezen worden.

Sagita

trouwschrijvers zei

Ja dat twitteren is geloof ik nogal tijdrovend. Ik begin er niet aan. Kan er de lol eerlijk gezegd ook niet van zien. De laatste zin, zelf schrijven en gelezen worden, dat is uiteindelijk wat we allemaal graag willen.
Toch blijft dat lezen ook tot een vaste groep beperkt. Waar je ook leest, hier, Trouw, Collumnx, Schrijven online.
Tot het volgende berichtje dan maar weer.

Ferrara

Heldinne zei

Wel is twitter uitermate geschikt om dingen onder de aandacht te brengen. Bv elke keer als Pasquali zijn nieuwste vers aankondigt (en ik sta er achter, wat vrijwel altijd het geval is) 'retweet' ik het en lezen veel meer mensen het!
Plus gezellig. Plus het nieuws echt op de vogelvoetjes volgen ...

Sagita zei

Ja dit café bestaat dank zij de rotzooi op Trouw Schrijf! Al mijn blog waren weg en nu weer terug onder Sagita1. Ben ik nooit geweest, maar kennelijk was dit de enige manier om mijn schrijfsels vanaf het begin - min de blogs verdwenen tijdens een eerdere reorganisatie - weer nieuw leven in te blazen. Niets menselijks is ons vreemd, ook Trouw niet. En nu een flinke borrel om de vieze smaak van Eliezer weg te spoelen die ergens in augustus nog een stukje poëzie van mij gevonden heeft en van een reactie voorzien.
Laat ons dansen,laat ons lachen want ik hou niet van gehuil....En nu een big glas rode wijn en proost!!!

reflexxus zei

Waarom loopt niet een ieder hier te hoop om lampionnen op te hangen ...of is de wijn verschaald?

reflexxus zei

Schrips is nu ook langs de herberg gelopen, ook voor een dichte deur zeker?

Ferrara zei

Hemelgangers, ik lees nog iedere dag op Trouw en kan er niet wennen. Plaatsen zal ik er niet meer. Mijn eigen blogje loopt niet storm, maar ik post ook weinig. Blijkbaar is aan kroeglopen niet veel behoefte meer. Jammer! Het was wel leuk. Gelukkig hangt Hubertus nog op zijn plek.

reflexxus zei

ben jij er binnen? of heb je van buiten naar binnen gegluurd, Ferrara?
ik bezocht jouw blogje gisteren nog, hoor. maar laat niet steeds een reactie achter.
ik ga nooit meer naar Trouw , alleen nog het 1 en ander ophalen (weghalen) daar, dat ik eerst nog wil kopieren.
een herberg met een warm vuur daaraan heb ik wel behoefte want ik sla me koud door de dagen des winterlevens brrr.

Heldinne zei

Ik vind het zo ongezellig geworden op Trouw, dat je niet iets kunt zeggen en meteen reageren, en niets kunt verbeteren ... de sfeer is nu voorgoed verpest. Dus nu maar zo naar elkaars zomerhuisje vliegen!

reflexxus zei

komt goed uit nu vandaag in de Herberg gestemd kan worden, nog steeds. maar waarover?

Ferrara zei

Blazen we de herberg nieuw leven in?
Zetten we ramen en deuren open om te luchten?
Stoffen we Hubertus af en vullen de voorraad aan?

reflexxus zei

Ja het voorjaar blaast de goede kant op, recht door Café de Kleine Herberg!

reflexxus zei

plan: als we nu eens ongeveer elke dag een rondje langs de velden maken? van elkaars websteks? dat we zo de vaart er wat inhouden en het plezier van schrijven.
kunnen we hier altijd "kluphuis" houden en overleggen. eventueel met eigen heupfles mee.

Ferrara zei

Zo ik strijk even neer op het terras uit de wind in de zon, met thee. Wie weet komt Sagita langs om te zien hoe haar tuin naar voorjaar begint te neigen.
Wat vinden we van Reflexxus haar voorstel? Dat rondje langs de blogvelden maak ik al, hier neerstrijken is knap verwaterd en dat is een rare opmerking waar het een Herberg/kroeg betreft. Misschien hebben de andere hemelgangers helemaal geen zin meer in buurten.
We zullen zien. In elk geval zit het hier nu wel lekker.

reflexxus zei

fijn zo, rust, ik verstoor die hopelijk niet te erg.

rondjes langs de velden doe ik nu ook, sinds kort, maar ik vrees dat dat op den duur kan gaan verwateren (daar heb je t weer) als een "beetje" vast punt ontbreekt.

Arta zei

Zo, ik kom ook eens even kijken hier in onze herberg...
Lekker een bakkie koffie en een stuk taart, voor dat ik terug de stad in ga.
*Hangt vast slingers op voor morgen....*

Heldinne zei

wat? wat? wat? feesje? jarig?
Ja, ik vlieg ook langs al onze tilletjes, is niet hetzelfde maar TrouwSchrijf is nu echt dood. Denk ik.

Heldinne zei

Het schijnt helemaal niet zo moeilijk te zijn om een forum aan te maken op blogspot. Maar dit werkt ook. We zouden ook af en toe over een schrijf-onderwerp van gedachten kunnen wisselen.
Zo vroeg ik me gister bij Kunstbende af of een gedicht per definitie slecht is als het over "jij" gaat.

Ferrara zei

Arta, wat leuk die slingers! En ik maar denken dat je dik ondergedoken bent in het carnaval.
Ja, je ziet het goed de laptop is mee. Kan ik toch even buurten. Ga nu leuk uit eten!

reflexxus zei

Slingers? was net in het feestelijk den Bosch, per ongeluk, en meteen een vuistslag uitgedeeld daar naar een carnavalvierder.((sommige als Romein verkleden vrágen erom.
zit ik weer prettig in mijn adrealine.
k ga eens even op de Trouwsite kijken, volgens Pjort is ie er iets op t spoor, eens even zien of hij en ik hetzelfde bedoelen.

reflexxus zei

Heldinne zegt hier wat HK ons een aantal keren voorhield, weet je nog, hoe hij zei hoe we een forum zouden kunnen maken...maar rara wie daar dan de leider zou gaan spelen...o, gruwel.
Ik vind alles dat ons, (ex-) Schrijfsiteleden met elkaar in contact kan gaan houden waardevol.

Heldinne zei

ik zag bij 1 van 'ons' een 'gadget' op blogspot waarmee je kunt zien of iemand iets nieuws heeft geplaatst. Zou voor hier wel leuk zijn! Heb 't op mijn blog inmiddels ook, blijf je makkelijker op de hoogte van elkaars bijdragen.

reflexxus zei

als op 1 van mijn dingen een reactie is gekomen gaat er in de klokkentoren op het dak hier een carillon af, niet om aan te horen.

reflexxus zei

Heldinne, ik zag wat je bedoelde, geloof ik, werkt zeer inspirerend op de lezer zo'n volglijst.
ik stoei nog steeds met het volgerworden bij anderen.
ik ben al zo blij dat ik mijn site'tje nu kan managen...haha, dat ik nog even wacht met iets nieuws erbij proberen.
Een extra forum is nu niet meer zo nodig? of is er wel behoefte aan?

Deze Herberg is verlaten?

Ferrara zei

Dat zou wel handig zijn als je bij de Herberg kunt zien of er klandizie is. Dat haakt vlotter aan. Maar ik zei het onlangs nog, wie weet heeft niet iedereen zin meer hier binnen te vallen.
Reflexxus, wat leuk dat het je steeds beter gaat in de blogwereld. Blijven proberen, alles wat je fout doet kun je herstellen. Ik sleutel ook zo af en toe aan mijn pagina.

Arta zei

Nou, een wijntje nu en dan sla ik hier zeker niet af...
Ik probeer zo nu en dan een blogspotrondje te doen!

Ferrara zei

He Arta, "now the carnaval is over"?
Zullen we de slingers nu voor Odette ophangen?
Fijn je weer eens te treffen hier.
Ik schuif even aan.

Ferrara zei

Voor de liefhebbers. Ik heb op mijn blog sinds vandaag een gevelsteentje uit Leeuwarden staan.
Jawel een schrijfveertje. Als je het aanklikt kom je op de gevelstenensite.

Heldinne zei

Ik zie het niet Ferrara?

Ferrara zei

Hella, ben je wel op de site aangeland? Dan Nederland, Leeuwarden, onder de K. korfmakersstraat. Overigens prima oogst in Leeuwarden!

reflexxus zei

Een verlaten herberg, wat nu? Misschien kan ik binnendringen, zo niet dan wordt het weer slapen op een bed van varens.

Ferrara zei

Een peluwtje van mollig mos. Is het nog te koud voor Reflexxus. Ik schuif even bij je aan.
Thee, of iets stevigers?
Ben je er al uit met harmonie?

reflexxus zei

kon ik maar vanavond naar de Harmonie, in t rode pluche met hem, ik voel me zo ontheemd aldoor, maar dan is het hier goed theedrinken, had jij een sleulel, Ferrara? of doen we alsof?

Ferrara zei

Ik ken het wachtwoord en kom altijd binnen.
Vraagje, welke foto wil jij nu verwijderen, die van de Harmonie of je avatar, dat is mij niet helemaal duidelijk. Zal wel aan mijn manier van lezen liggen.

Ferrara zei

Ik heb het nog eens gelezen en ga toch voor Harmonie.
Mogelijkheid 1:
Ga eens naar nieuw bericht met de titel harmonie, als dat er tenminste is, klik op verwijderen. Kijk wat er gebeurd.

Mogelijkheid 2:

Dashbord ontwerpen, heb je geprobeerd een gadget toe te voegen? Druk op bewerken en daarna verwijderen.

Mogelojkheid 3: vraag Arta.

reflexxus zei

hahaha...mijn moeilijkheden zijn er juist door de mogelijkheden uit proberen. nu zit ik onder die laaste HARMONIE-foto toch opeens een beetje te schrijven, hoor. Meestal ben ik daar te geremd voor maar door t gedoe, deels buiten mijn bewuste wil om, kom ik toch los.

Iemand iets van alcohol uit mn zakflacon? t is 45% dus geen overdracht van ziektekiemen.

Ferrara zei

Nou nee, mij te sterk dat vocht. Doe maar een rode wijn. Ik ben laat. Heb vanavond echte brieven geschreven, nog met de hand. Ook fijn

reflexxus zei

Ferrara: ja, een gadget toevoegen heb ik waarschijnlijk gedaan. dat(een foto van de harmonie) staat nu boven al mijn berichten. totaal niet gewenst.
Mijn avatar als volgerplaatje overal kunnen gebruiken lukt ook nog niet.

Ferrara zei

Reflexxus ik wil wel proberen je te helpen. Als je wilt hoor. Ik ben ook geen held op dat gebied.
Ga naar je dashbord, klik op ontwerpen, zoek het bewuste gadget, druk op bewerken, daarna op verwijderen en vergeet niet opslaan. Kijken of het lukt.

reflexxus zei

AHA, dank je, ik ben benieuwd!Drink wat van me!?

Sagita zei

Hé gezellig hier! Lekker babbelweertje? Nog maar even een glas water. Ik heb in het weekend zoveel gedronken dat ik er nog zat van ben.

reflexxus zei

Jezus, Sagita, zo veel gedronken, hopelijk geen eigen stook. Hoe staat het met de tuinen rond de Herberg? al bemest?

Arta zei

Nou, ik kom ook even binnenwippen!
Druk druk druk, de laatste tijd, dus dat wijntje, of nee, die port heb ik wel verdiend, vind ik zelf!
Hoe is het met jullie?

reflexxus zei

Iets sterks graag!met ijs om t wat af te vlakken.
Kreeg vandaag mail van buurjongen van toen we 15 waren. my, oh, my,er hadden me al eerder wat jongens- van- weleer weder opgespoord in sociaalmedialand MAAR DE JUISTE ZIT ER NOG NIET BIJ...

Ferrara zei

Zitten jullie hier nog? Is er rode wijn? Neem ik een glaasje. Tja, Reflexxus wie aan de weg timmert...
Ik heb elders Trouwens op de meldknop gedrukt benieuwd wat er gebeurd. Is denk ik steeds dezelfde club.

Sagita zei

Ferrara morgen weer kijken naar kunst en kits! Het onderwerp is nog steeds niet gezien. Misschien morgen of anders volgende week, maar dan zit ik in Spanje. Ik drink dus weer voorzichtig een drankje. Helemaal niets - alleen water - is niet goed voor mij. Water is voor de vissen.
Reflexxus de tuin is nog lang niet klaar, maar ik ga eerst een weekje

Sagita zei

Mijn computer doet een beetje raar. Ga naar bed. Welterusten!

Ferrara zei

Ben vanavond naar een lezing. Vorige week wel gekeken en mezelf en echtgenoot kunnen aanschouwen bij het laatste item.
Wel vreemde gewaarwording jezelf op TV zien.

reflexxus zei

Ja, Ferrara, wie an de weg timmert drage geen heupbroek...
En ja, jezelf op de rug kijken blijft lastig, vandaar de uitvinding van film en tv. Blijft opvallend hoe wij anderen, zelfs vanaf grote afstand aan de rug herkennen. Maareh, een ander praatje, ben ik te laat voor een stevig ontbijt? Iets met gebakken spek en eieren en slóten thee? Thee met een bite...

Sagita zei

@Reflexxus wil je voor mij ook een eitje bakken. Ik heb zojuist op mijn blog Belichtingstijd gereageerd op jouw opmerking bij Griep 1 over de begrippen geaard en ontaard zijn. Helaas kan hier geen linkje maken.
@Ferrara zag je jezelf? In uitzending gemist kunnen we misschien voor een herhaling gaan?

Nu eerst even een kop sterke koffie, zodat alles weer op zijn plaats komt te zitten.

reflexxus zei

Sagita: ik hoop maar niet dat ik iets doms gezegd heb.
k ga even kijken, bak jij intussen maar je eigen ei want ik zit nou net te kanen van t mijne.

reflexxus zei

Sagita, wie of wat wordt bedoeld met een Tante Betje.


((Tante Bedje in de Lakenstraat?))

Ferrara zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ferrara zei

Dames ik doe mee met een boterham met kaas.
Ja ik zag ons op TV, bij het glas. Laatste item van die uitzending.

@Voor Hella, die niets had om aan te trekken naar het boekenbal. Wees blij. Je had voor gek gelopen met die snor, hoe mooi je robe ook was geweest. Kinderachtig gedoe. En daar moeten wij van onder de indruk raken? Het tegendeel wordt bij mij bereikt.

Sagita zei

Ik loop hier als een chaoot van de kamer naar de keuken naar de computer. Eerst koffie en dan dat gedoe met Tante Betje opzoeken. Is van mijn geleerde broer. Laat dat ei maar zitten te veel werk.

Ferrara zei

Sagita, weer helemaal in de running?

Sagita zei

@Ferrara nog niet echt. Kan mijn draai niet vinden. A.s. Zondag een weekje naar El Campello in Alicante Spanje. Dus eerst alles op een rijtje krijgen en als ik terug kom hoop ik weer wat tijd voor mezelf los te ritsen. Ik heb die opmerking gevonden.
Mijn broer schrijft als reactie op Griep deel 2:
Leuk geschreven, maar nam Oma echt het woord ‘neuken’ in haar mond? Of is dat de vrijheid van de schrijver.
O ja, ik kan het niet laten: je maakte in de tekst een echte ‘Tante Betje’: “Ruim 500 pagina's dik en vertaald door Nico Scheepmaker kocht ik het boek……”

Was jij 500 pagina’s dik?
Groetjes
Arie.

Het is een zinsconstructie die ik - dacht ik - vaker maak.

reflexxus zei

Nou ik kom het er even van nemen, koffie met een ouwe ijs, graag normále koffie, graag, café filtre, weet je wel, das dus nie uit zoon geinig kuipje en ook niet uit zo'n werkelijk schitterend jaren 50- look- koffiezetapperaatje in div kleuren leverbaar, waaruit je voor 549 euro 1 (één!) kopje espresso tegelijkertijd peutert.
zo, het is al een pestdag,dus wie doet me wat?

Ferrara zei

Pff. Reflexxus, ik schuif even bij je aan. Voel me bijna schuldig dat ik heb gezegd dat het goed met me gaat maar het is wel waar.
Ik lust ook wel een gewone doorloopkoffie met een stroopwafel.

reflexxus zei

""een ware vriend knapt op van het gegeven dat het goed gaat met een vriend"" uit: Tips voor waarden en normen voor goedgelovigen.

reflexxus zei

a) doorloopkoffie, hét excuus om door te lopen...

b) is jou ook opgevallen dat sommige kreukelwoorden hun kleur niet staat?

(haha: kreukelwoord in fel vet rood: STICT)

Sagita zei

Wat denken jullie ligt er ergens nog een fles rode wijn? Ik heb wel zin in een glaasje. Een moeder knapt ook op als ze weer even contact heb gehad met haar zoon in Amerika. Lang leve skype!

reflexxus zei

Geen bekenden? Nou dan probeer ik het morgenavond hier weer eens, of... zie ik goed? daar wordt een heel klein zwalkend lichtje steeds ietsje groter. Ferrara met Schrips achterop over t stikdonkere zandpad? Dan wacht ik nog even.

Adriaan Hendriks zei

Ik heb zojuist geheel zelfstandig, dus zonder hulp van een jonger en slimmer iemand, ontdekt dat deze herberg ook na 17 januari nog bezocht is. Ik heb twee maanden lang in de veronderstelling geleefd dat Papagoose met zijn terugkeer iedereen voorgoed de tent uitgejaagd had, tot ik vanavond opeens onder zijn reactie van 17 januari zag staan, in piepkleine rode lettertjes, speciaal ontworpen om door bejaarden over het hoofd te worden gezien: nieuwer nieuwste. En in het zwart nog een soort tellertje ernaast.

Hier ben ik.

Is er iemand?

*overdreven keelschraapt*

Schrips zei

Uche uche

Ferrara zei

Ja hoor, was even een flinke trap maar we hebben het gered. Stook de haard nog maar een beetje op. Glaasje rode wijn. Kijk Hubertus eens tevreden kijken. Begrijpt Schrips natuurlijk geen snars van, van Hubertus.

Schrips zei

Ik struikelde over een paar lege wijnflessen op zoek naar de Herberg. Ben ik hier aan het juiste adres?

Ferrara zei

Ja hoor het is weer ouwerwets dringen. Posten met de snelheid van het licht.
Schrips, je zit hier goed, schuif aan.

Gelukkig Adriaan heeft eindelijk het licht gezien. Mischien moeten we Sagita eens vragen hoe we sneller op de meest recente bladzij kunnen komen.

Reflexxus, gezelschap genoeg?

Adriaan Hendriks zei

Wat leuk, ik ben niet alleen. Maarja, nu zijn er weer huiselijke verplichtingen die mij roepen. De vaat staat nog op het aanrecht en het gekerm van de lege pannen is werkelijk niet om aan te horen. Dus ik ga weer, maar ik kom terug!

*deur uitstruikelt*

ninodi?

Dat maak ik zelf wel uit, of het nodi is of ni!

reflexxus zei

die wijnflessen met rood etiket? zijn vast van Sagita,die er vast gisteren hier nog een paar ontdekt had. ze is verder stilletjes gebleven, maar wie weet komt zij ook want wat gezellig is het nu bij the light of the silvery moon en t vlammend vuur.
en Adriaan ook, die bemerkte dat het leven zijn voortgang had genomen schijnbaar zonder hem.

Schrips zei

Spannend. Deze tent doet me denken aan vroeger, ergens. Mag ik een joint?

(Mijn vaat staat er ook nog.)

reflexxus zei

je kan toch gewoon hier afwassen , Adriaan? er is zeker alleen leverworst bij de borrel. ik hoorde van een onderzoek dat stelt dat je gelukkiger/ gezonder bent ofzoiets als bourgondiër terwijl ik mij er meer vastend doorheenhaal als t moeilijk wordt, al ben ik dat vanavond niet van plan,. ik ben zo gek op een stamkroeg waar ik wat lui ken en waar je zomaar met elkaar de diepte in gaan gaan of wat zingen kan ook. en wat ruisen de bomen ook weer, of watzou ht zijn? ik drink eerst even deze Tia-Maria met ijs ...even concentreren.

Schrips zei

Oh sorry, ja - die met rood etiket ja. Let niet op mij.... Intussen lees ik wat in de notulen. Hubertus, kreukelwoorden en dergelijke. Het is hier trouwens wel een beetje donker, met die ene kaars.

reflexxus zei

vroeger ergens, ja, toen ik met kerst snachts na een joint zo de zee in liep, op ameland was dat, dus voor mij geen herhaling, toch bij t licht van de maan en t vuur kan ik zelfs zonder kaars, wat mn ogen betreft dan, he. Drinkt iedereen rood? Jij toch ook Ferrara?Ja, gezellig zo, gezelschap genoeg. Franse kaasjes in de ijskast gevonden, van alles wat zag ik bij t uitkast lichtje, kan iemand de versheiddata lezen? Heeft Heldinne nog niet getwitterd? en Odette? Arta misschien? of John? heet ie zo die Papagoose?

Ferrara zei

Schrips, Hubertus hangt boven de deur en is de mascotte uit ons ouwe cafe de Zevende Hemel(Trouwschrijf-site). Het cafe is door Adriaan gesticht. Ik geloof dat Hubertus van marktplaats komt. En kreukelwoorden zijn de woorden die je moet intikken als je reageert.
Eigenlijk zijn wij een maf clubje, maar wel leuk!

reflexxus zei

Ja die notulen, vast goed bijgehouden ook door Merel en met recepten ook, van Leijtensn vooral herinner ik mij. En dan die overvallen hier, of beter gezegd het binnen vallen. Door de ons opgedrongen "concurrentie" met de Scribenten van Café Het Zevende Zegel die woedend werden als je je poes riep op straat:"" MO!""roepen mocht niet.

Schrips zei

Nou ja! Ik heb net de halve avond doorgebracht met kijken naar oude Amelandfoto's. Maar wat zegst daar? Met KERST de zee in? Je bent toch nog ietsje gekker dan ik al dacht, met of zonder joint.
Nee die kaars is gezellig hoor, absoluut. Ik zie alleen maar 1 gezicht!
Ach nu zie ik Ferrari ook weer.
Ik neem ongezien (houdbaarheidsdata-gesproken) een stukje kaas, voor mijn hondje het hele schaaltje leeg eet. Leverworst heb ik nu geen zin in.

... Kreukelwoorden moet je intikken als je reageert?
(even over nadenken, ik wil natuurlijk niet dom overkomen hier)

Schrips zei

Ja ik snap hem hoor.

acale

reflexxus zei

Maar nou moet ik voortmaken, alhoewel om nou alleen in t donker langs t zandpad te gaan, de andere kant uit is dat daar de bewoonde wereld?Ik krijg morgen bezoek, met zo'n 1 jarig jongetje erbij dat ze ook weer meenemen als ze naar huis gaan ...tja, zelf krijg ik zo'n kleintje vast niet meer, zul je net zien, net nu ik weet hoe het moet.

Schrips zei

Hartstikke bedankt Ferrara, voor de nuttige info. Maf clubje, idd, en erg leuk hoor.

(Maar men roept alleen de leuke kreukelwoorden, toch? ik vond ninodi ENIG)

Reflex, Moest erg lachen om die poes die je niet mocht roepen.

Pas op he, straks buiten.

Adriaan Hendriks zei

Ferrara, Ferrara, het café heette De Kleine Hemel. Maar ik vergeef het je.

Sagita zei

Zo wat een gezellige boel hier. Ik neem nog maar een glaasje rood. Juist op facebook verteld wat er on mijn mind is. Daar kan ik dan weer zo lang over nadenken. Ik bedoel dat je je afvraagt waarom je ergens aan moet denken. Een associatie krijgt. Vandaag dus dat ik bij het zien van de poten van mijn stoelen, die omgekeerd op tafel lagen vanwege een stofzuiger beurt , met op iedere poot een krans van stof met daarin de witte haren van Jip en Mo, moest denken aan Jan Wolkers. Ja ik weet Jan hield ook van die kleine dingen. Dat zal het dan wel zijn. Doe mij nog maar een glas roos,

Sagita zei

Nou ja roos is misschien ook wel lekker.
Voor ik naar Spanje vertrek moet ik jullie toch vertellen dat ik letterlijk achtervolgd word door vreemde gebeurtenissen.
Vandaag weigerden de twee lampen in de badkamer dienst. Verder zakte een plank in de voorraadkast door de steuntjes toen ik er een nieuwe voorraad boodschappen op zette. Jip ligt met een verdrietig kopje naast mijn koffer. Hopelijk geen slecht 'vlucht' voorteken.

Schrips zei

Er is niemand meer. Ja, ik - de nieuweling. Even bijkomen van al die notulen, maar ik was ook wel een beetje in slaap gevallen.
Wat ga je doen in Spanje?

reflexxus zei

het is zaterdagochtend vroeg, ik kom even stofzuigen en meteen de lampen nakijken en dan koffie natuurlijk.,

ik moest lachen om dat Ferrari van Schrips en wil herinneren dat men alles de kleine hemel betreffende op : Welkom (een website van Adriaan) -of dat wist je misschien al, Schrips?-kan nalezen.
tot vanavond.

Heldinne zei

@Sagita, bij mij gaat ook alles kapot: auto, muis, printer, spaarlamp ... alsof de hele wereld in de kapotstand staat. Graag koffie Reflexxus, wat heb je erbij?

Schrips zei

@ Reflexxus, daar was ik al eens op terechtgekomen idd, maar snapte niet hoe het allemaal zat, verband-gesproken

-gelukkig doet de stofzuiger het nog wel
maar alles in de kapotstand ,dat zit ook als dreigend voor-beeld in mijn hersens gegrift, maar dat komt vooral door al die revoluties en tsunamies en kernreactoren en VVD'ers

Reflexi heeft vandaag geen tijd om koek te snijden, ze stort zich in het leven heb ik begrepen

reflexxus zei

er is gewoon volkorenbrood bij, Heldinne, ook het menselijk lichaam kan stuk, weet je.
ja t voorjaar in de maak dus eerst alles kapot voor t nieuwe spul kan gaan ontluiken.de wreedheid der seizoenen, ik heb het er zo mee gehad.
misschien toch maar eerst een wandeling? of liggen in het gras...voor ik bij jullie aansluit vandaag, eerst ontgiften.

groene kronkel: nofri

Ferrara zei

Ik ben vandaag op geveltoer geweest en kom hier even uitzakken.
Oh Adriaan wat erg...van die zevende hemel. Was dat niet de concurrent die een cafe met die naam was begonnen? Door ons al snel de zwevende hemel genoemd. Maar ik begrijp dat ik niet diep door het stof hoef. Dank je wel.
Wegspoelen met een rode wijn lijkt mij het beste.

Schrips zei

Rode wijn... ik zit aan de chocomelk. Was eigenlijk ook niet in de stemming voor kroegpraat maar ik kom toch even. Geveltoer? Ja ik las iets over gevelstenen bij jou. Bovenlichten ook geloof ik. Een goede vriend van mij maakt ze (houtsnijder) - misschien heb je die wel es gezien.
http://www.robertcarvings.nl/

Ferrara zei

Schrips wat leuk, hij staat met zijn site bij mijn favorieten.

Schrips zei

Oh ja? je kende hem dus al! Nou ja zoveel houtsnijders die bovenlichten maken zijn er niet.

Ferrara zei

Dat klopt. Maar via de gevelstenen duikel je een en ander op. Op zijn site staat iets over de collectie Jos Otten, voorzitter van de ver. amsterdamse gevelstenen, die ken ik dan weer persoonlijk. Vandaag een reuze leuke wandeling met hem gemaakt na de jaarvergadering van de bewuste vereniging.
In mijn woonplaats (Alkmaar) is een heel fraai snijraam van Robert te zien.

Schrips zei

Varnebroek 21, denk ik? Prachtig!

In Haarlem zijn er ook een aantal. Zou ook erg leuk zijn voor zo'n wandeling.

Ferrara zei

Schrips, mijn echtgenoot beheert de website gevelstenen.net
Neem eens een kijkje. Wij struinen al zo'n 23 jaar stad en land af. Nederland heeft veel te bieden.

Schrips zei

Daar gekeken, ik begrijp de fascinatie want ze zijn wonderschoon. Ook door de kleuren.
Er is een Groninger (ik woon dus in Gr.) die op zijn blog gevelsteende:
http://gelkinghe.web-log.nl/gelkinghe/2006/05/vervallende_gev.html

Ferrara zei

Dat je in Stad woont heb ik inmiddels begrepen. Vanwege dat prachtige filmpje van de Oosterhaven die conclusie getrokken.
16 fantastische jaren gehad in Groningen. Vrienden voor het leven aan overgehouden.

Schrips zei

Laat, te laat? om een korenwijntje te drinken? Lekker bij het zoute harinkje dat ik nog meenam. Ik kwam erop door het énige blogje over haringvrouw en -man. En waardoor ik het ook niet kan laten om hier het filmpje te plaatsen dat ik anderhalf jaar geleden maakte van de visboer, hier om de hoek. http://www.youtube.com/watch?v=MHPR4s6onTA
Hij is er vorige zomer na 50 jaar mee gestopt. Wat ik niet wist toen ik hem 's avonds begon te filmen vanaf mijn achterdek...
In Stad dus.

reflexxus zei

soms te laat soms te vroeg...of zijn jullie dicht op maandagochtend? k kom aanlopen want mn fiets heeft een lekke band. ik zal me hier wel redden anders in de schuur, alhoewel is het pompwater nog goed te doen?

Schrips zei

Hoe lang blijf je, en is er wel bandenplakspul?
Ik was net bezig met een boos gedicht.

reflexxus zei

een boos gedicht met een vriendelijk gezicht?

dat gebandenplak, eerst die fiets op zn kop draaien, t word me te veel, al heb ik t geplak altijd bij me in de fietstas, ik lóóp wel terug, dan neem ik niet het zandpad maar ga hier rechts de hoek om naar de fietsenmaker.
krijgen we jouw boos gedicht ergens te lezen? op muren en op ruiten?

reflexxus zei

@ Schrips) toen ik al eerder jouw fotoos van de viskraam zag legde ik natuurlijk meteen verband met Pasquali en leek het me leuk als jij zijn viskraamnotities zou lezen.
ze zijn zó gaaf levensecht! echt zo knap is dat.

Schrips zei

Ik doe dat ook niet meer zelf, banden plakken.

Op muren en ruiten boos plakken, dat zou me wat zijn. Misschien kom ik ooit zover.
Ik had zin om het eruit te gooien, vervolgens keek ik ernaar en merkte dat het al lang weg-ge-ebde boosheid was. Het restje heb ik beschreven, bijna neutraal.
En daar ga ik vanavond nog eens naar kijken.

Ferrara zei

Hallo lui, zal ik een lekker lunchje voor jullie maken? Me dunkt jullie kunnen wel een oppepper gebruiken. Boos gedicht, lekke band. Vervelend begin van de week.

Schrips zei

Pasquali ja, met zijn viskraamnotities - waarvan er blijkbaar meerdere zijn. Ga ik opzoeken.(ik weet niet wanneer, ben druk aan het rommelen en regelen i.v.m. reis naar Frankrijk) Ik vond deze in elk geval geweldig.

Oh Ferrara komt binnen zie ik - ja gráág een lunch! Ik vind alles lekker.

reflexxus zei

goeie aanpak boosdicht, Schrips! (leuk woord: boosdicht?)en goed idee om iets te eten te maken, Ferrara. Dan laat ik de moeilijkheden des levens maar weer hangen voor nu, maar genieten van de zon lukt ook niet, misschien dat een lekker glas witte (hoe heet ie ook weer?) gekoelde wijn verandering kan gaan brengen.(?

reflexxus zei

ik heb wat af boos geplakt, eerst de pamfletten zelf gemaakt! (nog zonder pc, dus met plakletters en dan bij de kruidenier kopieren) en dan zondagsmorgens heel vroeg met de emmer stijfsel op stap, maar nu heb ik een blog, dus...
((niemand dan ik wist er van, wat later op de dag ging ik dan foto's maken van mijn A3 pamfletten. (zoiets als naar je eigen gestichte brand gaan kijken) Zo bracht ik vele eenzame jaren door)

Schrips zei

Boosdicht! Yes.

Die witte, bedoel je Prosecco?

Schrips zei

Sodeju, ik zie ineens welke functies die Cafe allemaal kan hebben. Uitwisselen! al die fantasieën. Emmers, stijfsel, kruidenier, stiekem.

Toen ik de film Amelie zag dacht ik, dat ben ik.

Niemand weet, niemand weet dat ik Repelsteeltje heet.

Is de lunch al bijna klaar? Ik moet door....

Ferrara zei

@ Schrips.Je mag de lunch ook meenemen. Alles kan hier.

@ Reflexxus...Loesje avant la lettre?

reflexxus zei

er bestaan wel kaarten van loesje met mijn tekst, al van heel lang geleden.
nee die van mij waren zonder naam maar alleen vette zwarte letters mooi in het vlak geplaatst.

oto
loze
zomer

bijvoorbeeld. hopelijk komt het goed over.

reflexxus zei

of


God Nederland Milieu en Oranje

Schrips zei

..... noem je de anderen ook nog?

reflexxus zei

nee maar niet. is dat niet te overdreven? Alhoewel,ik weet deze nog: (t is heel lang geleden) : Eutopia '92? en toen het tussen den Uyl en van Agt ging: Liesbeth of Euthie?
verder meer de toestand van een milieuactie betreffende hier in de stad.

Schrips zei

Vrolijke Vindingrijkheid ik hou d'r van. Was er drank in het spel?

Heldinne zei

Jongens, Stad heeft bij mij ook een heel teer plekske. Moeten we ooit iets mee doen...

Schrips zei

Leuk idee Heldinne!

reflexxus zei

Nou moe, en Tripscompagnie dan?

Schrips zei

Ja, ook.
En Jipsingboermussel, ook.
Maar eerst beginnen in Stad?

reflexxus zei

toen ik dus in Tripscompagnie woonde was Groningen mijn stad.ik wil ook meedoen, bedoel ik. ik heb er nog een ex (met een atelier- woonboot.

Schrips zei

Ja dat bedoel je. Zullen we dan allemaal meedoen?
Wel gek, de niet-virtuele werkelijkheid opeens.

reflexxus zei

ik ben niks goed in niet- virtueel maar jij wel,Schrips! dat weet ik zo al wel.

Ferrara zei

Na de lange hete zomer, die we hopelijk krijgen, wil ik wel een keer noar Stad tou.

Schrips zei

Dus we hebben al: Heldinne, Reflexxus, Ferrara en Schrips.
Papagoose woont ook hier, dus...
Nog meer lui die een keer naar het verre Noorden willen afreizen?

Ik heb wel een ideetje, maar daarover later meer.

Ferrara zei

Hallo Hemelgangers hangt er weer een reisje in de lucht?
Ik blijf niet lang vanavond. Heb weer zo'n leuke vrijwilligers klus en moet alle stukken nog lezen.

reflexxus zei

Ja er is nog iemand, ik ben haar naam even kwijt. ze is nu in Tanzania. En Trouwdichter is ook groningse. en Peter Razdov zit hoog in Drenthe.
WE HUREN IETS OP T LAND TOCH? of op een waddeneiland?

Heldinne zei

Nadesja bedoel je, komt uit Wolvega als ik me niet ontrief. Een huisje op Schiermonnikoog? (Of een jeugdherberg met strozakken?) Maar Stad is goedoor, mien jong. Of Boernkoolstronksteradeel. Maar dat ligt dacht ik in Friesland.

Schrips zei

Niemand te zien. Ik weet niet of het wat wordt vanavond - beetje grieperig. Ik maak in elk geval even een grocje voor ik weer terug ga. Eerst op zoek naar een citroenpers.

reflexxus zei

er is wel zo'n klein geel knijpflaconnetje met biocitroensap in de ijskast. nee, blijf nou nog even, laat mij die groc maar maken en een vuurtje stoken?

Schrips zei

Oh heerlijk. Ik pak nog een deken voor m'n benen.

unkip

Schrips zei

Veel zeg ik niet vanavond geloof ik. Is dat goed?

reflexxus zei

zo'n Herberg heeft het toch maar allemaal. ik zweer bij gin met sleedoornelixer en heet water, citroen kan daar rustig bij, maar zeg maar als je t anders wil.ik denk dat er heel wat lui nog komen vanavond, of zag jij ze daar al naar t prieel gaan om te gaan roken bij de vuurkorf? roken leidt subiet tot het gezonde buitenleven tegenwoordig. doe jij daar aan mee, Schrips?

reflexxus zei

zeg maar niks alleen aan t eind van de avond: mag ik de rekening?

Schrips zei

- even tussendoor, want ik zeg verder niet veel - ik heb mezelf geïnspireerd en zit hier ECHT met een groc, (geen gin maar cognac) en citroen uit het groene flesje - hoe wist je dat die er stond?

apropos ik rook niet nee, jij toch ook niet?

Schrips zei

Zo te merken ben je ook naar die rookplek vertrokken. Ik moet even de oogjes dicht doen, hoe zou dat komen?

Heldinne zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Heldinne zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
reflexxus zei

lieverd, verwijder bovenstaande ook even.(als we t straks allemaal gelezen hebben) we hoeven hier niet de verkeerden blij te maken.
Eigen stook, daar heb ik het zo min mogelijk over sinds die laag reuzel is ontstaan in de flessenhals. maar ik wil er vanavond wel heen, iets te troosten is er wel, toch? en dan zetten we gewoon even door en schrapen die mandfles eerst een eind leeg, t is die groene 10 liter fles met dat touwwerk er omheen special afgezonken voor tijdens de a.s. burgeroorlog om ons in t veen op de been te houden

Heldinne zei

enorm goed spul toch, fijn dat je nog steeds contact hebt met Ward, Flexi! Ben zonder kater wakker geworden.

irlikedi!

reflexxus zei

irlike di toe!

reflexxus zei

nou ja, Ward, zeg je, maar dat is een té linke goser, hoor. komt ie naar me toe bij t vliegvissen en dan vertellen die pretoogjes van em mij al wel genoeg. blijkt ie een detectiveburo'tje te zijn begonnen en of ik bij ... .....op Boerveen wil gaan posten bij die zijn illegaal geplaatste Ja- knikker. een monument, maar niet heus, hij schijbt snachts in bedrijf te worden gesteld en nou niet voor zout maar voor goud.
maarreh...mondje dicht astanblief.

Ferrara zei

Goeiemiddag, zo hier hangt een zware dranklucht, is die eigen stook nu op?
Zal ik maar eens een stevige lunch voor jullie maken, gebakken ei met spek of zo.

Schrips zei

Kolere, je komt altijd precies op het juiste moment met die lekkere suggetsies. (die laat ik staan)

reflexxus zei

Heerlijk Ferrara, al ben ik snel wat draaiierig vandaag, ik volgde vanmorgen een lekkere suggétsie! (brood met bioroomboter en zo'n klein kaasje waarvan onderop de franse? naam was afgesleten...en daar dan bij een bodempje van die ouwe stook met de geur van moterolie.

Ferrara zei

Nou vooruit daar gaat ie dan. Ik heb ook nog champignons en een uitje gevonden. Boerenommelet, ook lekker. Gaat het weer een beetje met je?

reflexxus zei

Heerlijk, k knap er meteen van op, neem je zelf niet, Ferrara?Ik ga er ens ouwerwets biovollemelk bij drinken. Dank je wel voor de goede zorg.
Lekker zo'n suggetstie, Schrips?

Schrips zei

Ik schiet maar niet op. Net gebakken eieren met spek op, toen een boordje kroket en nu weer nadenken over biovollemelk.
Maar het is knotsgezellig hier. Hoe Dan Ook.

Heldinne zei

suggetsie verdient #woordvandedag maar dit café moet maar wat buiten de schijnwerpers met die stookolie van W. Nu eerst een kopje thee, was koud buiten!

Ferrara zei

Ja lekker, thee. Viel dat even tegen buiten.
Was nog knap koud op de fiets naar de grootgrutter.

Arta zei

Jaaa, het viel inderdaad tegen buiten, tegenover gister en eergister. Oh, wat was het heerlijk... Nog 2 reacties en dan wordt de derde cafépagina geopend. Is het een idee om een sluipweg op de hoofdpagina te zetten?

(In de vorm van 'laatste reacties', waarop doorgeklikt kan worden?)

Heldinne zei

heb ik ook wel aan gedacht, kan wel omdat Herberg toch al bij populairste blogs staat, denk ik. Qua schijnwerpergevoel.

«Oudste ‹Ouder   201 – 400 van 3060   Nieuwer› Nieuwste»