dinsdag 8 mei 2012

Jack

Mijn uitslag is alweer wat weggetrokken. Kleine rode bultjes in de nek die ineens lelijk opspelen en een nacht lang onbedaarlijk jeuken
 Gisteren was Jack de Vries nl. prominent aan tafel bij DWDD. 
Jack weet bij elk optreden de grenzen van de leugen weer een paar meter op te rekken. En de redactie  vindt het blijkbaar vermakelijk  zo'n doortrapte hypocriet in het programma. 
Het lachje van Jack de Vries is dat van de leerling uit 3 HBS B op het Jezuïetencollege die tijdens een onverwachte schriftelijke overhoring zijn vinger opsteekt om te melden dat je zit af te kijken.
Jack is het vleesgeworden cynisme. Niet alleen qua streken, maar ook fysiek krijgt Jack steeds meer trekken van Batman's erfvijand The Joker. Er schijnt geen paling meer te zijn die met Jack in dezelfde emmer snot gevonden wil worden. Alles is spel voor Jack, alles is onrust, achterom kijken, onthouden wat je de vorige keer hebt omgedraaid, schijnmanoeuvres,rookwolken, ballonnetjes, illusies. Jack is de Hans Klok van het Binnenhof , alleen komt de echte Jack tijdens het terugtovermoment nooit meer onder het doek vandaan. Die heeft zichzelf tijdens de truc kwijtgemaakt.
Gelukkig werd Jack gisteravond onderuit geschoffeld door een 21 jarig wonderkind in de politiek, Sywert van Lienden die hem niet losliet en elke charmante schijnbeweging met een ernstig gezicht en goed geïnformeerd pareerde. Nog geen greintje cynisme, geen aanleg voor het spel, maar gewoon nog echt 'Eerlijk, Helder' voor je idealen gaan. Het kan dus nog.
En ik weiger te geloven dat het anders is, hoewel het stukje Jack in mij zo af en toe..Zover is het dus gekomen..

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit stukje publieke omroep had inderdaad makkelijk wegbezuinigd kunnen worden. De geschiedenis zal uitwijzen dat de grootste verdienste van het CDA was dat het altijd de grenzen van de waarheid wist op te zoeken.

reflexxus zei

Geen DWDD- KIJKER (geen tv) maar vandaag kijk ik aangemoedigd terug op Uitzendinggemist. Ik wil die Sywert wel eens zien!

Ferrara zei

Ik wacht nu op je visie op de babylonische spraakverwarring bij het CDA, omdat de geluidsinstallatie niet werkte.
Zou God toch bestaan?