zaterdag 27 oktober 2012

Droombeelden


Ik was in een leegstaande fabriek. Overal stonden nog de machines en de installaties opgesteld, liepen ingewikkelde buizenstelsels, met drukmeters erop en grote wielen eraan. Alles zat onder roest, stof en spinrag. Wat hier ooit geproduceerd was viel niet meer na te gaan. Ik dwaalde door de immense hallen toen ik plotseling in de verte een meisje van vijf of zes jaar in een wit jurkje zag lopen. Ze had iets in haar handen, een klein boeket bloemen, wit en geel. Ik riep haar niet. Er was geen geluid in mijn droom. Ik besloot naar haar toe te gaan. Toen ik haar kant uit wilde lopen werd ik wakker.

Ik stond op en zette de tv aan, zonder geluid. De paus daalde in een witte jurk een vliegtuigtrap af. De plaatsbekleder van Christus op aarde, die zomaar door de hemel aan was komen vliegen. Onderaan de trap wachtte een meisje van vijf of zes jaar oud op hem, in een maagdelijk wit jurkje. Eerst knielde hij en kuste de grond. Toen richtte hij zich op. Het meisje overhandigde hem een klein boeket gele en witte bloemen. Hij glimlachte en kuste haar voorhoofd. De opa van de wereld.

5 opmerkingen:

trouwschrijvers zei

Wat een prachtige toevalligheid..
Jij mag nog eens dromen..;-)

Jip zei

En zag je ook nog een leuk wit hondje lopen? Dat was ik. Maar ik mag niet in de kerk. Waarom weet ik niet!

Ferrara zei

Wat jammer nou dat je wakker werd. Ik had liever gezien dat jij dat boeketje had gekregen.

Adriaan Hendriks zei

Jip, ouwe reus, gaat het weer wat beter met je hernia of is je reactie juist een teken dat je aan de mand gekluisterd bent en uit pure wanhoop aan het internetten bent geslagen?

reflexxus zei

hè, dat leest nou echt fijn, Adriaan! ook zo van innerlijke beschaving sprekend dat het in jouw droom zonder het - waar dan ook- kussen afkon!