donderdag 16 mei 2013

Sharon

Sharon Dijksma is Staatssecretaris van Economische Zaken en o.a. belast met duurzaamheid van land -en tuinbouw en voedselveiligheid. Sharon Dijksma is van de PvdA en politiek mastodonte, al jaren niet weg te branden uit de baantjescarroussel.
Haar CV walmt de geur van  'processen aansturen, werkgroepen installeren, en commissies  initiëren'.
Sharon Dijksma is iemand die 'het metier' in haar vingertoppen heeft. Steeds vindt haar brandende ambitie een weg naar de openbaarheid. Of het nu gaat om het burgemeesterschap van Nijmegen, het kapittelen van de eigen gelederen na een verkiezingsnederlaag of het opvolgen van een sjoemelende collega, op Sharon kun je rekenen.

Nu hebben haar geestverwanten in Brussel eindelijk besloten dat het gebruik van pesticiden in de landbouw binnen een jaar tot het verleden moet behoren. Onder Europese bijen vindt een razendsnelle en ongekende massaslachting plaats. Volken verdwijnen bij honderden, akkers en boomgaarden worden niet meer bevrucht, oogsten dreigen te mislukken. Een sluimerende catastrofe. Ook in mijn appelboom is Maya deze dagen maar mondjesmaat verschenen.

Vandaag verzoekt een meerderheid in het Parlement dan ook aan Sharon Dijksma of wij in Nederland niet alvast een voorschot op die maatregel kunnen nemen zodat we nog sneller tot actie over kunnen gaan.
Tweede Kamer. meerderheid, steekhoudende  argumenten, je zou toch zeggen..
'Nee' , antwoordt Sharon Dijksma.
' Nee, want dat zet onze landbouw op achterstand' 
( lees; kost misschien geld)
Je verstand staat stil bij zoveel arrogante kortzichtigheid. Het is  alsof de Titanic de ijsberg wel recht voor zich ziet opdoemen, maar weigert eromheen te varen vanwege de extra brandstofkosten.
Maar straks na  het neerdwarrelen van de laatste vergiftigde bij, is Sharon Dijksma van de PvdA ongetwijfeld  de eerste die vanuit ' mijn directe verantwoordelijkheid en oprechte bezorgdheid' een brede commissie van onderzoek zal installeren die ..

2 opmerkingen:

Schrips zei

Erg toepasselijk beeld, Sharon als de Titanic....!!!

Anoniem zei


Een minister noemde haar al eens een kanjer.