zaterdag 7 augustus 2010

Schrijfveer: Een helende steen

Mijn moeder houdt van stenen. In alle soorten en maten. Zeker wanneer ze helend zijn. Rugpijn? Voor je het weet hangt een bergkristal om je nek. Maagpijn? Jaspis lost het op.

Toen mijn dochter een baby was sliep zij erg slecht. Van oma kreeg zij een prachtige sodaliet om het tegen te gaan, maar het mocht niet baten. Marie bleef slecht slapen. Topaas, granaat, alles haalde mijn moeder uit de kast. Het werkte niet. Marie ging steeds slechter slapen. Ik begreep er niets van.

Een tijd later moest ik het matras van het ledikantje draaien. Ik lichtte het op en tot mijn verbazing lagen er meerdere stenen van verschillende afmetingen onder, tegen elke vorm van 'babykwaaltje'. Geïrriteerd haalde ik ze weg.

Die nacht sliep mijn prinses op de erwt voor het eerst een hele nacht door.
 
Arta

1 opmerking:

De Trouwschrijvers zei

Ik "zie" zowel baby Marie als je moeder met haar goede bedoelingen en haar ongetwijfeld prachtige "helende" stenen. En ik "zie" ook jouw irritatie bij het vinden van de stenen onder het matrasje.

En daarna dan eindelijk de nacht dat baby Marie voor 't eerst een hele nacht doorsliep...
Ik zou me zomaar kunnen voorstellen, dat je die nacht af en toe wakker bent geweest en je je afvroeg of alles wel goed was met baby Marie.
Sidonie