maandag 11 april 2011

Kala Kala (De vogel die vliegt)


1944

Otto, mijn één jaar oudere broer, is de lieveling van moeder. Zijn geboorte vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog is voor haar een hele geruststelling. Een Germaans jongetje met blonde haren en blauwe ogen, die extra oplichten door het blauwe truitje dat ze voor hem heeft gebreid. Met Otto op haar arm kan moeder onder de moffen komen. Eén lachje van Otto en de grofste Duitse soldaat verandert in een weemoedig mens die naar zijn Heimat verlangt.

Ik heb op mijn weblog: Belichtingstijd, een pagina aangemaakt waarop ik de 12 hoofdstukjes Kala Kala publiceer. Vandaag hoofdstuk 1.  

8 opmerkingen:

Sagita zei

Kala Kala is eerder op Schrijf! gepubliceerd geweest, maar er zijn veel hoofdstukken verdwenen. Nu dus op een aparte pagina op mijn blog. Ik weet alleen niet of ik het in aparte berichten onder elkaar kan plaatsen of dat het er in zijn geheel op moet. Snap nog niet alles van die toegevoegde pagina's.

Heldinne zei

Hé, wat een goed idee, zo'n aparte pagina. Krijg er gelijk inspiratie van!

Sagita zei

Ja wel leuk! Alleen ik geloof dat ik voor het plaatsen van hoofdstuk 2 de pagina moet bewerken en het hoofdstuk achter hoofdstuk 1 moet plaatsen of er boven. Alleen alle hoofdstukken geplaatst zijn is het dan een boeek dat je achterste voren leest. Dus plaats ik hoofdstuk 2 toch maar onder hoofdstuk 1 en dat wordt op een gegeven moment natuurlijk wel even scrollen?
Iemand een beter idee?

Sagita zei

Sorry voor de tikfouten!

Ferrara zei

Sagita kun je niet iets bewerken met oudste berichten eerst, als je alles hebt geplaatst?
Dan kun je uiteindelijk alles in de juiste volgorde lezen.

Sagita zei

Ferrara voor zover ik het kan zien, is zo'n pagina één lang blog/bericht. Zoals je een bericht later altijd nog kan bewerken kan je je pagina ook bewerken. Ik kan mijn nieuwe tekst dus boven of onder de vorige plaatsen. Maar het zijn geen afzonderlijke berichten en er blijft - denk ik - ook maar een kolom aan reacties.
Ik probeer het gewoon uit. Zorg er voor dat hoofdstuk 1 bovenaan staat. Dank voor het meedenken!

Ram in Ravels zei

Is het niet handiger om een tweede "Kala Kala" blog te openen? De berichten blijven dan gescheiden en de reacties ook. Bovendien kunnen we je volgen en via Google Reader seintjes krijgen over je nieuwe bijdrage.

Sagita zei

Ram ik geloof dat je gelijk hebt. Dit vraagt heel veel energie en werkt niet in het voordeel van Kala Kala!