dinsdag 13 maart 2012

Diederik

Wat is er mis met Diederik Samsom, volgens de peilingen de gedoodverfde winnaar van de PvdA Voice.
En als zodanig de nieuwe fractie voorzitter/lijsttrekker/kandidaat premier.
Weinig zult u zeggen, energiek,gedreven, idealistisch, fel  debater, snel kapsel. Beide benen in de modder van de Multi Culti, straatcoach, ook nog eens goed met lekkende kerncentrales en actief Twitteraar over van alles. Het is me nogal niet niks. 
En waarom dan meteen weer dat nare zure sausje over hem heen willen leggen.
Dat komt omdat het me allemaal iets té is, té af, té knap,té goed geformuleerd, té verantwoord.
En dan wordt het irritant.
Er is denk ik met Diederik Samsom in de kroeg geen  normaal woord te wisselen zonder een preek over de gevolgen van overmatig alcoholgebruik, de arbeidsomstandigheden van de Columbiaanse boeren die de nootjes in het schaaltje produceren, of het schandalig ontbreken van statiegeld op lege flessen  Jack Daniels.
Diederik kan het blijkbaar wél, zijn gezin met jonge kinderen combineren met een 100 urige werkweek. En dan ook nog voorlees en overblijfpapa en op zaterdagochtend het oud papier in de wijk ophalen voor de voedselbank.
Diederik Samsom is de moeder Theresa van de lage landen.
De ultieme opoffering aan de goede zaak.
Het enige wat ontbreekt is humor, nou ja een gescripte grap gaat hem redelijk af, het is meer de zelfrelativering die ik mis.
Diederik die lacht om St. Diederik en de rechtse draak.
Het riekt naar brandende ambitie en zorgvuldig  geconstrueerd imago.
En als het er dan eens ergens op gaat lijken, zoals zijn opmerking over het gewenste vertrek van burgemeester Aleid Wolfsen uit Utrecht, haast hij zich om zijn woorden met een ' dat had zo niet gemoeten' ,in te trekken.
Ja dank je de donder het ging over een partijgenoot. 
Dat belooft niet veel goeds.
Diederik Samsom is geen hemelbestormer, maar gewoon een doorsnee politicus. Niks mis mee, maar doe dan niet  alsof.

2 opmerkingen:

reflexxus zei

Zo als jij hem hier beschrijft lijkt hij me uitstekend geschikt qua mentaliteit voor samenwerking met de 3 christelijke partijen en mevrouw Sap.

Heldinne zei

Fijn stukki! En ik zeg (natuurlijk) No Lutz, no Glory! Ik vind 'm helemaal nix, die Diederik. Ken je Diederik uit het blik? Zo'n man, maar dan met snel kapsel inderdaad.