maandag 31 december 2012

De Profeet


Op 26 september 2012 sprak de president van de Islamitische Republiek Iran, Mahmoud Ahmadinejad, de 67e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York toe. Hij zei daarbij onder meer het volgende:

"God Almachtig heeft ons een man van goedheid beloofd, een man die van mensen houdt en van absolute rechtvaardigheid, een man die een volmaakte mens is en Imam al-Mahdi genoemd wordt, een man die in gezelschap zal komen van Jezus Christus (Vrede zij met Hem) en de Rechtschapenen. Door het eigen potentieel van alle waardige mannen en vrouwen van alle landen te gebruiken… zal hij de mensheid naar de verwezenlijking van haar glorieuze en eeuwige idealen leiden.
De komst van de Ultieme Verlosser zal een nieuw begin betekenen, een hergeboorte en een verrijzenis. Het zal het begin van vrede, blijvende veiligheid en waarlijk leven zijn.
Zijn komst zal het einde van onderdrukking, immoraliteit, armoede en discriminatie zijn en het begin van rechtvaardigheid, liefde en medeleven.
Hij zal komen en onwetendheid, bijgeloof, vooroordeel doorbreken door de poorten van wetenschap en kennis te openen. Hij zal een wereld boordevol inzicht vestigen en de basis leggen voor de gezamenlijke, actieve en constructieve deelname van allen aan het beheer van de wereld.
Hij zal komen om de gehele mensheid de gave van goedheid, hoop en vrijheid, en waardigheid te schenken.
Hij zal komen opdat het mensdom het genoegen van het mens-zijn en het gezelschap van andere mensen zal ervaren.
Hij zal komen opdat de handen ineen geslagen zullen worden, harten met liefde vervuld worden en gedachten gezuiverd zullen worden om ten dienste te staan van de veiligheid, het welzijn en het geluk van iedereen.
Hij zal komen om alle kinderen van Adam, ongeacht hun huidskleur, na een lange geschiedenis van afgescheidenheid en verdeeldheid naar hun aangeboren oorsprong terug te leiden en hen met eeuwig geluk te verbinden.
De komst van de Ultieme Verlosser en van Jezus Christus en de Rechtschapenen zal de mensheid een eeuwigdurend stralende toekomst brengen, niet door geweld of oorlogvoering maar door het ontwaken van het denken en door de ontwikkeling van goedheid in iedereen. Hun komst zal nieuw leven blazen in het koude en bevroren lichaam van de wereld. Hij zal de mensheid zegenen met een lente die een einde maakt aan onze winter van onwetendheid, armoede en oorlog door de tijding van een seizoen van bloei.
Nu ruiken we de zoete geur en de gevoelvolle bries van de lente, een lente die pas begonnen is en niet aan een specifiek ras, etniciteit, natie of regio toebehoort, een lente die spoedig alle gebieden van Azië, Europa, Afrika en de VS zal bereiken."
5 opmerkingen:

Ferrara zei

Aad, ik kom hier voor de zoveelste keer lezen. Ik probeer er iets positiefs uit te halen, maar het lukt niet, zeker niet na de krant van vandaag. Nog altijd kerken waar vrouwen geen broek mogen dragen en dat is peanuts bij wat er verder op deze aarde voorvalt in naam van godsdienst. Schuilen bij John Lennon en Utopia dat is wat rest.

trouwschrijvers zei

Oh, Utopie...

Goed geschreven, Adriaan, deze mijnheer suggereert toch, hoop ik niet, dat hij zelf die verlosser is? (Filmpje opent hier niet)

trouwschrijvers zei

Pfft... Natuurlijk wel even mijn naam achterlaten...

Arta

Ferrara zei

He, Arta wat leuk dat je weer eens komt buurten bij Trouwschrijvers.

Anoniem zei

Ik ga vaker over Ahmedinajad schrijven, dan horen we weer eens iets van Arta :-)
Nee, volgens mij denkt hij niet dat hij zelf die Verlosser is, maar kijkt hij er wel naar uit.
De complimenten dat het goed geschreven is zal ik aan hem overbrengen, mocht ik hem ooit spreken.