zondag 23 december 2012

Gijp..

Oh grenzeloze, hemeltergende stupiditeit, uw naam is Nederland.

Rene van der Gijp dat balkende stuk onbenul met die toffe jongens oogopslag is tv persoonlijkheid van het jaar geworden.
De habitué in hofstedelijke paaldansclubs, de nooit om een schuine bak verlegen  zittende co-auteur van een grote letterboek over zijn eigen armoedige schelmenstreken, die in een voetbalprogramma nog eens dunnetjes worden overgedaan. 
Dit is dus de staat van ons vaderland;
Algemene adoratie voor die houding van 'ik veeg overal mijn reet aan af', voor platvloersheid, voor het ordinair wegzetten van iedereen die je voor de voeten komt.
Voor eendimensionale grappen, de knieval voor het plebs, de op niets gebaseerde mannenjovialiteit en de agressie die daar vlak onder verborgen ligt.
Er wordt van gesmuld door de korte lontjes, de vuurwerkvaders en hun zonen. Gijp, het is hun eerste boek ooit, dat dan weer wel.
Gijp, de culturele bagage van de straat, zo bijdehand en hufterig zou iedereen wel willen zijn. We zijn een eind op weg.
Waar zijn die Maya's als je ze nodig hebt..

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Eindelijk eens even geen Wilders, dan is t weer niet goed ....iv

Ferrara zei

Tjonge, jonge meneer P. wat een woede zo rond de Kerst. Maar u heeft gelijk hoor, het is weer van een onbenul.
Wat moet er van ons terechtkomen nu die Maya's ook al niet te vertrouwen zijn.

Anoniem zei

Pasquali, geef het maar toe: je bent toe aan een flink arsenaal illegaal vuurwerk. En het mooie is: je hebt nog een week om eraan te komen!

trouwschrijvers zei

Tja..waar komt dat alllemaal vandaan..ik ben waarschijnlijk een kwaaiig type..en milder met de jaren ho maar. Een voordeel dit is een heerlijke uitlaatklep , je bent het wel meteen kwijt..
En er zijn ook leuke dingen, maar daarover later..

trouwschrijvers zei

Ik zoek nog chinese handgranaten die je met een stompje sigaar aan het korte lontje aan moet steken..jij lijkt me goed ingevoerd in die kringen..tips..?

Anoniem zei

Ja, die uitlaatklep, dat herken ik en ook dat je het daarna kwijt bent. Wat je bestelling betreft moet ik je teleurstellen. Mijn vrienden zijn erg voorzichtig geworden. En toen ze je antecedenten op het internet natrokken, kwamen ze tot de conclusie dat je toch wel een beetje vreemd bent.