vrijdag 8 oktober 2010

Oma Dekker

Alweer Laura Dekker. Mag het nu eens afgelopen zijn. Denk je net dat ons sprieterige autistje het ruime sop gekozen heeft op weg naar de Foetsjie Foetsjie eilanden.
Heb je net het beeld van die enge vader van je netvlies gewist, blijkt ze ook een oma te hebben. Oma Dekker! Niet mevrouw Dekker of desnoods Lousewies Dekker maar Oma Dekker!
En die Oma heeft een boek geschreven. Een heuse biografie, van een 14 jarig meisje. Over hoe het allemaal zo gekomen is. En dat boek moet verkocht en waar ben je dan aan een beter adres dan bij Matthijs van Nieuwkerk die daar in DWDD weer zijn bekende slijmslierten overheen moet droelen.
'Goh een boek, u bent een gisse oude dame, en wat was nou het állerergste, het meest vréselijke, het ténenkrommendste dat uw kleindochter..etc ec..'
'Nou', glimlacht oma, 'toen de rechter had gezegd dat Laura niet op wereldreis mocht heeft ze haar polsen doorgesneden, Ja het is me er eentje meneer Matthijs.'
'Als ze haar zin niet krijgt gaat ze snijden hè, of ze stapt op het vliegtuig naar st. Maarten. Ach, meisjes van die leeftijd. Ze wilde het zó graag.
Maar het is een kanjer hoor, een heel evenwichtige meid. Dat zei de psycholoog van Jeugdzorg ook.'
Niet te geloven. Welke fielt in het bezit van een schriftelijke introductiecursus psychotherapie heeft die gesprekken gevoerd en niet geconstateerd dat Laura Dekker de sociale vaardigheden heeft van een
fokkemast, rancuneus is, egocentrisch tot op het bot en toegerust met een minimale frustratie tolerantiedrempel.
Niks individueel op wereldreis maar een ponykamp, op volleybal, naar het bushokje. Samen met andere pubertjes keten en ruziemaken.
Nou ja, weg is weg. Als je maar lang genoeg drenst en dramt. En nou maar hopen dat ze geen walvissen of losgeslagen containers tegenkomt.
Maar Oma heeft de tijdgeest goed begrepen. Eerst een boek, de film, de game en dan.. Laura, de Mioesikal !

3 opmerkingen:

Papagoose zei

Haha, goed, treffend geschreven. Ik heb de uitzending ook gezien. Onvoorstelbaar hoe gemakkelijk ze praatten over het doorsnijden van de polsen.
Welkom, Pasquali!

De Trouwschrijvers zei

Een echte Pasquali! Ik heb je gemist. Welkom hier.

Ferrara

Odette zei

Laura, de mjoesiekul. Mocht ze willen. Dan wel eentje met veul touw in de coulissen. Mocht ze het toch opnieuw willen proberen. (oh cru, sorry)